• 瀏覽: 2,015
  • 回覆: 44
引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-20 06:00 PM 發表

就係死左咁多人!
莫非你懷疑共產黨嘅本事?

法輪功未響地球出現時, 我地都已經知道呢D事實
大家都知你口講一套做就另一套
甚至你自己都承認

引用:
原帖由 fbc6db5991d770 於 2020-7-20 03:43 PM 發表

你憎中共都係錢作怪,都係冇錢冇權貪發窮惡嘅糞青吧,
大妓院話死咗九千萬人,好心你用吓腦,二次大戰都係死咗六千幾萬,蘇聯死咗最多人都係二千幾萬,
文革係一場政變,都係用槍,冇用重武器有可能死到咁多人? ...
其實文革中殺人最多的,例如將人用「行刑式」處決,就是那些所謂「學生」作為。
當年「文革」學生殺人,被香港人發現,係因為部份被處決者的屍體,隨水流到香港海邊。
文革後期,「學生」甚至大膽到闖入軍營搶槍,向敵對派系互轟。

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-20 07:38 PM 發表

乜你唔知係毛澤東唔比D軍人阻止D紅衛兵架?

毛澤東能夠用文革搞死幾千萬中華人民共和國人, 真係英明!
幾好,人死左,就可以將所有衰野推落佢身上。
知唔知道有句俗語「我叫你去死,你又唔去死?」
含意是,正常人係有思想的,叫人做不合情理的事,會有人聽聽話話去做?
但睇左「烏合之眾」這本書之後,就明白點解了。
再睇埋香港這幾年發生的事,親身體驗埋添!

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2020-7-20 11:10 AM 發表
這種人在歷史上任何一個衰敗的文明上都曾出現過。看不到危機,只會以別人悲慘遭遇為樂,郤沒能看見自己也會落得同樣命運。
如果美國只是一個工具又如何?工具是可以換的,破了的刀就換一把,受傷的那口刀乖乖留在田地上自然分解就可以.

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-20 09:23 PM 發表

知啦, 文革死果幾千萬自己抵死囉!
無話邊個抵唔抵死。
行兇者,好多係果D所謂「學生」。
是鐵一般的事實,不容推卸責任。

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-20 09:44 PM 發表

係嘅,都抵死, 毛澤東冇責任, 共產黨冇責任

如果當日死清就好啦!
請問堅持交稅俾港共果啲抵唔抵死?

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-20 06:00 PM 發表

就係死左咁多人!
莫非你懷疑共產黨嘅本事?

法輪功未響地球出現時, 我地都已經知道呢D事實
你只係搵個藉口令人覺得你憎恨中共係人格高尚偉大姐,😁
見好多恨中共都係大陸落泥無錢無權在香港生活不如意的人,好似肥佬泥都係游水落泥,後來做咗大古惑被尾收編反中共,
上街燒搶殺黑喪屍笨唔係爭取民主只係發窮惡,打殺發洩!
天主教,二千年來在全世界宗教迫害,殺咗唔小人,你又唔憎。

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-7-20 12:01 PM 發表

是否"只會以別人悲慘遭遇為樂",  與智商一毛錢關係都沒有
歷史上造成生靈塗炭的人, 往往是智商爆燈, 唔通你以為希特拉是低能的?
只有一個可能性他是高智商的,那就是他根本是敵人派來的內奸,是來弄垮美國的。

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-20 09:44 PM 發表

係嘅,都抵死, 毛澤東冇責任, 共產黨冇責任

如果當日死清就好啦!
當年蔣介石最可惜搵唔到你咁嘅人才,
如果當時國民黨有你就唔會敗退走去台灣😁,
咁就唔會有中共建國啦,咁就唔會有你咁嘅先知,知道死咗幾千萬人啦😂
你咁醒,c,*I"a無收你做靚,好似湖北奇,羅湖羅,南越瘋,個個發矖達,有名有利🤑

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]