• 瀏覽: 45,167
  • 回覆: 421
  • 追帖: 4
+9
兩周?會不會遲咗少少啊?講大專家。

引用:
原帖由 kwailo1233789 於 2020-7-20 10:59 AM 發表

即是蝗蟲肆虐畫面再次出現。
【市民到超市掃貨】
禁足令?馬上社會大亂。

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2020-7-20 10:22 AM 發表

點買野食?
之前有幾個國家都係咁, 日用品店、熟食店同超市係可以營業。處理方法係:
1. 叫外賣, 外賣公司要登記處理
2. 馬來西亞式, 一家人只容許一個人出去買日用品, 其他人不許外出, 街上有警察守著查登記身份証
3. 俄羅斯式, 上網登記左邊個出去買日用品, 去O既地方不可超過屋企一個限制距離
4. 中國式: 小區集中處理
5. 美國式, 民主自由, 你死你事

唔洗返工?

遲啲佢又話政府居家令唔岩

附件

20200720_e386e5d8b74d940bbdf62yHp1tESHm05.jpg(93.98 KB)

唔洗返工?
🙄

引用:
原帖由 pp49pp 於 2020-7-20 10:35 AM 發表

唔使!
禁足英美印巴回流人仕就得。
呢個咪多得窩囊囉!香港好咗D,就包佢老毛!原來印度,巴基斯坦無醫院嘅!😲依家求仁得仁了!😰

引用:
原帖由 pp49pp 於 2020-7-20 10:35 發表

唔使!
禁足英美印巴回流人仕就得。
問題是機乎已經返齊喇,最錯就是初步檢測後屬陰性已經放行家居隔離,等於已埋下伏線;
正確做法是用大陸嗰套,自費於指定酒店隔離.

引用:
原帖由 74x 於 2020-7-20 10:08 AM 發表
香港第三波疫情全面爆發,確診個案大幅上升。香港大學微生物學系講座教授袁國勇今早(20日)在電台節目表示,政府再收緊防疫措

?20200720100223

居家令係咪等於禁足令?

新聞來源連結:
https:// ...
政府長期接外國番黎既人番黎播毒
靠佢地自己居家隔離 又唔強制隔離
有事又要聽話既港人受罰
林鄭政府真係好叻對敵人仁慈 對自己人殘忍😡

引用:
原帖由 邦之星 於 2020-7-20 10:37 AM 發表
多謝武漢肺炎
利害了我的國
多謝妳狗眼看人低。

吊叫d曱甴米出黎柒先啦禁你老母個足

曱甴71又照出719尋日又出有特權呀班仆街

引用:
原帖由 arhon009 於 2020-7-20 11:02 發表

之前有幾個國家都係咁, 日用品店、熟食店同超市係可以營業。處理方法係:
1. 叫外賣, 外賣公司要登記處理
2. 馬來西亞式, 一家人只容許一個人出去買日用品, 其他人不許外出, 街上有警察守著查登記身份証
3. 俄羅斯式, 上網登記左邊個出去買日用品, 去O既地方不可超過屋企一個限制距離
4. 中國式: 小區集中處理
5. 美國式, 民主自由, 你死你事 ...
謝謝師兄。

講下笑:
男上女下式-男人在樓上,女人落街買野。
女上男下式-女人在樓上,男人落街買野。
狗仔式,訓練狗隻落街買野。

袁國勇

引用:
原帖由 Igyou 於 2020-7-20 11:02 AM 發表
遲啲佢又話政府居家令唔岩
呢隻膠獸淨識馬後炮

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2020-7-20 10:57 AM 發表

咁多黃屍中招,你諗佢唔驚咩?
你又岩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]