• 瀏覽: 3,331
  • 回覆: 94
+3
如果香港用內地的封鎖小區方法去抗疫
控制疫情傳播,其實絕對可以好好控制疫情,香港就可能已經回復正常了!
好過宜家日日100個新增案例,聽日隨時係我同你

世上沒有如果,好多市民還是希望如果沒有陳局。。。。。。🤔🤔

學大陸? d死黃絲又出嚟盲反咖啦

引用:
原帖由 andy14011982 於 2020-7-20 08:16 AM 發表
學大陸? d死黃絲又出嚟盲反咖啦
證明YC笨不能實事求事🤔🤔

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2020-7-20 08:04 發表
控制疫情傳播,其實絕對可以好好控制疫情,香港就可能已經回復正常了!
好過宜家日日100個新增案例,聽日隨時係我同你 ...
問過十八區已員未?當然可拉,夠膽??呵呵

你想太多了,政府阻止唔到 WC畜生,佢地就是要把美國肺炎擴散, 因為香港多人中招,對佢地既選情有理
班畜生覺得病毒專針對老人家,香港美肺炎嚴重,就會阻嚇佢地出來投票,及在內地既港人返唔到來

當然好多WC畜生想毒死自己老豆老母可以

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2020-7-20 08:04 AM 發表
樓主你期望香港可以複製內地抗疫措施?
咁我諗你不如計劃下搬返內地住好過
如果香港政府有咁強勢及權力, 就不是今日的香港

最簡單, 內地政府的可以動員基層組織, 負責封鎖小區, 及協調每一個區民的生活需要....香港? 唔好玩啦....

你要求班人可以守規?
過去一年多
香港就唔會俾佢地攪到溶溶爛爛

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-7-20 11:48 AM 發表
最簡單, 內地政府的可以動員基層組織, 負責封鎖小區, 及協調每一個區民的生活需要....香港? 唔好玩啦....
內地人真係好齊心,好多正能量呢

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2020-7-20 12:56 PM 發表

內地人真係好齊心,好多正能量呢
絕大部份吧
依然有老鼠屎存在
內地係嗰個時期直接拘禁
香港敢咩?

唔係自住小區
堅持進去又唔帶罩
你估新聞少咩
不過香港真這樣就會話

政府 非法禁錮 剝奪人身自由

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2020-7-20 08:04 AM 發表
今日又100宗
愈來愈多知名來源的

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-7-20 11:40 AM 發表

樓主你期望香港可以複製內地抗疫措施?
咁我諗你不如計劃下搬返內地住好過
如果香港政府有咁強勢及權力, 就不是今日的香港
正確,同意

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-20 12:06 PM 發表

只要滯港中華人民共和國人 全部返大陸過全面小康生活

香港唔單止馬上恢復正常, 仲會永遠正常落去!
唔使啦, 貼埋錢送晒你果200幻人去美國又點話? 反正美國死咁多人

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]