• 瀏覽: 2,054
  • 回覆: 37
+2
行政長官林鄭月娥今午(19日)4時在政府總部舉行記者會,公布收緊社交距離措施,包括政府各政策局及公共部門,由明日(20日

WFH又實施
HOME OR HILL?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200719/bkn-20200719145359595-0719_00822_001.html

74X
要班L樣放無薪假/有年假囉。班L樣WFH都係出街遊山玩水,一係和你9叫。

引用:
原帖由 74x 於 2020-7-19 05:09 PM 發表
行政長官林鄭月娥今午(19日)4時在政府總部舉行記者會,公布收緊社交距離措施,包括政府各政策局及公共部門,由明日(20日

?20200719170255

WFH又實施

新聞來源連結 ...
齊齊去行山

WFH = 放假,公務員沒有電腦拿回家的,向外説WFH, 根本就係放假,我識幾個公務員也是這樣,好正

奸邪妖獸跟隨美國,聲稱強制戴口罩,等同侵犯人權。

引用:
原帖由 豬豬老友 於 2020-7-19 05:26 PM 發表
WFH = 放假,公務員沒有電腦拿回家的,向外説WFH, 根本就係放假,我識幾個公務員也是這樣,好正
可以出街,shopping 吃飯
政府當做左野抗疫

而家係齊心協力,全民抗疫嘅時候

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-7-19 05:28 PM 發表

可以出街,shopping 吃飯
政府當做左野抗疫
係, 因為真係唔使做嘢.上司都唔會搵佢地。冇電腦根本做唔到嘅,所以佢哋去街食飯咩都得

依家最筍嘅工就係公務員,唔會栽員,唔會減薪,唔會放冇薪假,仲可以放假又有人工出,去邊到揾

你睇下美國英國,淨系WFH有鬼用,根本問題系今時今日重有大把人唔當Covid系咩一回事,病毒已經外銷變本土,一系你就增加testing/contact tracing捉帶菌者,如果唔系就要等醫院爆煲後大家知死收斂後先有轉機

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-7-19 05:16 PM 發表

齊齊去行山
鰂魚涌係咪最多公務員WFH^^?

引用:
原帖由 74x 於 2020-7-19 05:09 PM 發表

?20200719170255

WFH又實施

新聞來源連結 ...
人命原來係有分等級的

引用:
原帖由 ldgov 於 2020-7-19 05:47 PM 發表

人命原來係有分等級的
有乜等級?

引用:
原帖由 ldgov 於 2020-7-19 05:47 PM 發表

人命原來係有分等級的
人命當然有分等級啦,就算未
最神聖嘅宗教一樣都有分邊個係領導.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]