• 瀏覽: 89,326
  • 回覆: 1,244
  • 追帖: 1
+120
引用:
原帖由 武德鼎 於 2020-7-18 07:13 PM 發表
留島不留人 大不了廢墟重建,反正中國多材料
成日話產能過剩,隨時咁樣反而拉動經濟

大家估吓開打時香港邊區食第一支導彈? 相信係中環同灣仔

引用:
原帖由 starr 於 2020-7-18 08:49 PM 發表

中國冇可能主動攻擊美軍
但有可能收回東沙
如果美軍敢來阻攔就真係開波
真系開波之日,解放台灣之時

引用:
原帖由 香港終歸變漁港 於 2020-7-18 08:57 PM 發表
估計係昂船州

南海、東海完全係中國導彈射程內,根本無得打。

引用:
原帖由 香港終歸變漁港 於 2020-7-18 08:57 PM 發表
香港?除非核戰否則唔會有機會打中香港的。
廣東省的導彈基地及導彈防衛系統不是流的。。。
而且要入南海絕非易事。。。
另,現真正擁有太空武器(上帝之扙)的國家,並非老美。。。

美國肺炎

美國佬係咪癡線架,來中國近海打仗咪姐係送死,2016年被解放軍嚇走左宜家又來送人頭?這次輸埋南海聲索國仲敢出聲同中國爭南海主權?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-7-18 07:00 PM 發表
8月真係咪去台日韓,這航道已是分分鐘彈雲密布超危險!
正確講來緊呢半年都唔使諗出門啦。疫苗未掂。

引用:
原帖由 .文敬鑾. 於 2020-7-18 07:54 PM 發表

北斗影潛艇?
即係浮上嚟俾佢影?
點解文生對大陸D科技重糸30年前?e家2020啦,得閒睇多啲外國新聞啦。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-7-18 08:46 PM 發表

係,我都未見過,只係見老美兩隻戰艦係美國本土自焚

點解淨係諗鹵味用艦隊入嚟南海打?其實佢已經有好重兵力在南海之內喎,如F35,正常小打會先用空戰過兩招

老解有時會攪下氣氛放幾隻吹氣嘅,俾d間諜衛星,高興下影到重要圖片。

中美都係擺架式,唔會真打,只係做戲俾世界睇,我唔驚你㗎。

引用:
原帖由 o12345o 於 2020-7-18 08:50 PM 發表

就住你

應該係話: 美艦冇自爆,只係自焚

fb2e7b6e2a4872條YC都唔睇近日新聞,多口問句救熄火未?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]