• 瀏覽: 3,727
  • 回覆: 67
引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-7-18 06:28 PM 發表

堂食都系第二。第一系幾十歲既成日唔帶口罩。系條街吹水。或者帶口罩唔帶個鼻。。我系街都見四成系咁。。。再看返近日數字。老人家中招比例過高。高過食店好多 ...
廢佬話該死唔洗病!

10.22 BNO Bill 二讀,期待恢復英國人身份~

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
現金交易一般帶手套,除手套,立刻酒精消毒。用手機系統一樣沾上病毒在手機最後用酒精消毒手機。支持特區市民提供更多抗疫資訊

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2020-7-18 06:31 PM 發表

現金交易一般帶手套,除手套,立刻酒精消毒。用手機系統一樣沾上病毒在手機最後用酒精消毒手機。支持特區市民提供更多抗疫資訊
支付寶,微信,信用咭,八達通一樣要消毒

回覆 引用 TOP

你想點樣解決啊袁狗……食飯又唔得咩都唔得咁點樣解決?
微生物學磚家研究左隻病毒半年了 可以講解一下我地可以食咩去抵抗佢?食煙?定我地只需要帶口罩就能防禦?
其次的係 袁磚家當時從來沒阻止過飛機回港後應做的事 隔離?有做?有管?沒
最後袁狗可以換過件衫未 好寒酸

引用:
原帖由 無心恥戰 於 2020-7-18 06:34 PM 發表

你想點樣解決啊袁狗……食飯又唔得咩都唔得咁點樣解決?
微生物學磚家研究左隻病毒半年了 可以講解一下我地可以食咩去抵抗佢?食煙?定我地只需要帶口罩就能防禦?
其次的係 袁磚家當時從來沒阻止過飛機回港後應做的事 隔離?有做?有管?沒
最後袁狗可以換過件衫未 好寒酸 ...
唔明點解抗生素,殺唔到呢隻病毒?

一至六月疫情都無咁大件事。一過七一非法遊行就開始大爆發,係咪遊行人士亂嗌口號,口水花四濺,導致疫情擴散?

回覆 引用 TOP

得個講字

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-7-18 06:36 PM 發表

抗生素係殺細菌唔係殺病毒……醫生成日講
最重要係注重衛生 衛生搞好根本唔洗驚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-7-18 06:36 PM 發表

甚麼是抗生素? 抗生素是一類需要醫生處方的藥物。 抗生素是一種可以消滅或防止細菌生長的藥物,能用作預防或治療因細菌感染而引致的疾病,但不能醫治病毒引起的疾病,例如傷風、感冒或非因細菌感染而引起的炎症

回覆 引用 TOP

一早就知係71累事,曱甴有組織地散播病毒

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-7-18 06:28 PM 發表

堂食都系第二。第一系幾十歲既成日唔帶口罩。系條街吹水。或者帶口罩唔帶個鼻。。我系街都見四成系咁。。。再看返近日數字。老人家中招比例過高。高過食店好多 ...
啲老hei殼累人累物,唔死無用。🥴

今時今日邊個仲用現金交易咁落後牙,用微信同支付寶支付夠方便。

引用:
原帖由 夢幻極光星 於 2020-7-18 06:41 PM 發表

啲老hei殼累人累物,唔死無用。🥴
仲有煙民,當街除罩播毒!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 瞭望 於 2020-7-18 06:43 PM 發表

今時今日邊個仲用現金交易咁落後牙,用微信同支付寶支付夠方便。
你未去過香港的超市,便利店?

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-7-18 06:01 PM 發表

本港新冠肺炎疫情持續爆發,今天再增64宗確診個案,當中60宗屬本地感染,另再有約60宗初步確診,累計新冠肺炎確診數字已超越2003年沙士總感染人數。港大微生物學系講座教授袁國勇表示,雖然目前每天有約60宗確診個案,但數字暫時未有幾何級數地上升,反映政府實行的措施不是完全無效,而新措施剛生效數天,仍需密切留意未來數天疫情變化,若情況沒有好轉,措施或需「加辣」。他又再呼籲市民避免堂食,做好手部衛生,及 ...

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]