• 瀏覽: 815
  • 回覆: 16
+2
保安局副局長區志光昨在會上被多名議員問及美國制裁香港一事,他重申,港府對其他國家因政治因素而作出制裁感到極為不滿,警務處不擔心在購買警隊設備時受措施影響,因現有系統沒有使用由美國供應的零件,而在獲得財委會撥款後會進行全球公開招標,相關器材並非新科技,相信其他市場,包括亞洲及內地會有供應,內地有更先進及清晰的設備。

梗係買國產啦,價錢一定平過歐美貨,技術又先進, 阿爺又可以香港客制, 保養又方便,除左個買手崇洋外我真係諗唔到點解唔用國產囉

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200718/00176_034.html

阿爺香港,winwin雙贏!🙈🤗👍

到底是制裁警察還是制裁佢地自家企業🤔🤔

何來的自信?你估全世界都要買美國貨咩?😂
賣比台灣啦,實可以賺到盡。👍👍👍

呢頭被制裁 ,嗰頭全球招標, 好明顯係試探國際

引用:
原帖由 徐庶 於 2020-7-18 09:02 AM 發表
何來的自信?你估全世界都要買美國貨咩?😂
賣比台灣啦,實可以賺到盡。👍👍👍
在十四億市場失去的,要在二千多萬人中榨取,
台灣人,準備承受無盡的苛索吧

又被我屌klm臭化,又全球招!提出來的真是有病!
國家無咩?要全球買,現在西都在打壓中國,香港就想輸送貿易給西方。

美國佬驚笑人唔死? 香港差佬要買英美裝備, 係因為英殖時必定要幫趁佢地, 即使回歸後, 負責買野部門就算想換供應商, 要做一大輪搜資料/招標/寫報告/比漢奸質詢, 仲隨時孭鑊....... 依家好啦焗住班官要轉供應商, 益左阿爺.

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-7-18 09:01 AM 發表
到底是制裁警察還是制裁佢地自家企業🤔🤔
制裁自己企業多啲,不過宜家全世界都咁亂呢啲嘢都唔憂賣㗎喇。

用國貨又慳一筆
正呀

有錢有乜嘢買唔到

引用:
原帖由 hkrking 於 2020-7-18 09:24 AM 發表

制裁自己企業多啲,不過宜家全世界都咁亂呢啲嘢都唔憂賣㗎喇。
自家企業陸續申破產保護🤔🤔

國產新型衝鋒鎗,CS/LS7型9毫米衝鋒鎗

警察裝備。唔好講到系西片班超能戰警咁啦。。搞到捉下班二打六都系高科技咁。。再講。你當國家特工流?一樣大把高科技。如果唔系。中國亂九世

平靚正就係國貨

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]