• 瀏覽: 2,859
  • 回覆: 50
上週末兩日,香港反對派跳樑小丑舉行「初選」,大設500個街站拉票,打破自1998年至今嘅立法會選舉機制,首次出現「初選」呢種違反香港現行法律、破壞香港立法會選舉公平性嘅政治鬧劇。反對派嘅「立法會初選」一方面為參選者提前拉票,助力達成「35+攪炒計劃」;另一方面可藉此名目大攬「黑金」,可謂如意小算盤打到梆梆作響。

自舊年6月份反修例風波至今,「港獨」分子及反對人士組織、籌備多場集會,作亂香港、攪炒社會。唔少市民深感疑惑,唔通佢哋唔需要營生?佢哋點解會一直有攪炒經費?實際上,細心市民已經發現其中規律,都話「識喊嘅細路有奶食」,對於偏愛作亂嘅反對派來講,「鬧」已經成為咗佢哋營生嘅一種手段。
舊年至今嘅多場集會鬧劇背後均有黑金眾籌網站嘅身影,據近期媒體爆料可知,總部位於英國嘅眾籌網站GoGetFunding多次幫助香港多個反對團體同組織籌集資金,其中包括「眾志」「香港大專學界國際事務代表團」等。而市民都知道「眾志」喺舊年嘅反修例風波中所扮演嘅角色,黃之鋒等人曾多次蠱惑香港青年學生參與暴力活動,甚至直呼「讓學生衝喺前線」,佢哋曾多次喺GoGetFunding網站發起眾籌,表示將用於國安法實施後嘅後援儲備。名為「香港大專學界國際事務代表團」亦都曾經表示發起嘅眾籌資金將用於爭取國際支持同境外「遊說」。
正係因為有GoGetFunding呢類眾籌網站嘅「黑金」注入,加劇咗亂港分子作亂嘅底氣同資本。靠「鬧」發財已成為反對派圈錢嘅主要營生方式。持續「黑金」嘅注入令反對派有咗持續作亂嘅動力,同時,當反對派頭目「手頭緊張」嘅時候,更加會主動組織攪炒聚會為繼續圈錢設立名目。如此惡行循環嘅籌錢作亂令到香港社會無法安寧,市民生活備受影響。
11、12日嘅反對派「初選」活動中,市民睇到咗前「眾志」負責人黃之鋒、羅冠聰等人,面對「初選」黃之鋒等人意氣風發,難掩笑意。而喺冇幾耐之前,媒體爆出黃、羅等人私吞「眾志」捐款令該組織無法正常運轉,不得不解散嘅消息。「初選」當日,更有市民當面質問黃之鋒私自挪用捐款用於購買樓盤嘅事情,可見反對派有慣用眾籌資金嘅惡習。唔知境外捐款者睇到咁樣嘅消息會作何感想,想必佢哋用於「革命」嘅捐款早已成為黃之峰之流嘅家產。

如今,反對派與「黑金」嘅關聯已被揭露,據瞭解,除咗境外「黑金」,反對派借集會喺香港眾籌資金嘅現象亦係常態。望大家擦亮眼睛,切不可被反對派蒙蔽雙眼,用自己嘅「血汗錢」助力反對分子充實家產。

熱賣及精選
反對派攪亂香港之心路人皆知

拒絕被攬炒 還我哋純淨嘅社會環境

引用:
原帖由 pp109 於 2020-7-17 06:47 PM 發表

拒絕被攬炒 還我哋純淨嘅社會環境
把這些走狗都趕出HK

反對派破壞香港民主選舉秩序的行為終將寫入歷史恥辱柱

引用:
原帖由 冇妳冇夢 於 2020-7-17 06:45 PM 發表

反對派攪亂香港之心路人皆知
都是群漢奸走狗

戴耀延等人,是有組織犯罪的中堅份子,沒有機會能脫國安法的控訴,等著天收吧

絕不允許泛民操控香港立法會選舉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 疑惑惑 於 2020-7-17 06:48 PM 發表

都是群漢奸走狗
亂港分子就係廢柴,一定要嚴懲,絕不姑息,支持國安法。

國安機關查下佢地資金來源,如果涉及外國政府應該可以入國安法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 夏之蟬 於 2020-7-17 06:48 PM 發表

戴耀延等人,是有組織犯罪的中堅份子,沒有機會能脫國安法的控訴,等著天收吧
咁嘅議員應該終生唔得進入政壇

民主派以配票種票形式參選,亦有違選舉條例,應予以取消所有參選人資格!

眼下嘅香港總係樹欲靜而風不止,洶湧疫情尚未完全退去,「港獨」分子仍上下跳躥

嚴厲打擊亂港壞港的人士才是對愛港護港人士的公平。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 疑惑惑 於 2020-7-17 05:50 PM 發表

上週末兩日,香港反對派跳樑小丑舉行「初選」,大設500個街站拉票,打破自1998年至今嘅立法會選舉機制,首次出現「初選」呢種違反香港現行法律、破壞香港立法會選舉公平性嘅政治鬧劇。反對派嘅「立法會初選」一方面為參選者提前拉票,助力達成「35+攪炒計劃」;另一方面可藉此名目大攬「黑金」,可謂如意小算盤打到梆梆作響。

自舊年6月份反修例風波至今,「港獨」分子及反對人士組織、籌備多場集 ...
什麼都搞眾籌,點解唔系用自己錢做事,除非又是呃人搏大霧真是無恥兼下流!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右