• 瀏覽: 8,401
  • 回覆: 162
+23
羅冠聰與英國前港督彭定康會面。(羅冠聰fb圖片)身處英國的前香港眾志常委羅冠聰昨晚(7月16日)在Facebook上載了一張他與英國前港督彭定康的合照,帖文指代香港人感謝彭定康,並稱二人在各自的崗位上為香港及民主努力。

羅冠聰未有提及彭定康的日期,但估計是近照。他在帖文中表示,「能夠遇到很多睿智的前輩,並得到他們的鼓勵和分享,我是相當感恩的。」

他又指,相比現時的官員,很多人會懷念彭定康,又代香港人講一句「感謝你,最後一任港督。相比現時的官員,很多人懷念你的學識、胸襟、遠見。我們都在各自的崗位上,為香港、民主努力。」

為左英國民主,作為香港人嘅我係咪應該幫英國消滅英國呢!!!

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/politics/article/1322396/政治-新聞-與前港督彭定康會面-羅冠聰-各自為香港民主努力

引用:
原帖由 Vanillaq_L 於 2020-7-17 05:34 PM 發表
羅冠聰與英國前港督彭定康會面。(羅冠聰fb圖片)身處英國的前香港眾志常委羅冠聰昨晚(7月16日)在Facebook上載了一張 ...
羅冠聰點解甘心做漢奸?
佢真係咁憎自己國家咩?

離開咗香港, 中國, 民運人士都可不理,
係冇人理, 己失利用價值.

呢條西人聰,留低班手足係香港,自己著草走去食英式早午晚餐,正一仆街?!
班手足食水飯房

肥彭呢世人都唔可以來香港, 佢入境立即拉鳩佢.

肥彭你死彈9開啦!!!查到特衰正苦俾左老美休斯頓太空城監控中心控制啦~

你同特9英個仆街仲死出黎柒仲乜鬼??

國安公署鄭署長系邊呀??

習大!!!出人!!!

,送埋大細女畀佢𨳒吖嘛

香港人的民主就是膚淺到一個地步
只要去外國唱下
開下會
來幾個制裁
然後繼續在外面自由生活有收入
就是為爭取民主
孫中山先生都是這樣的話,中國的歷史就不會是今日

仲有冇黑社會收特9英個仆街order???

棄卒之合照

引用:
原帖由 top11 於 2020-7-17 05:37 PM 發表

羅冠聰點解甘心做漢奸?
佢真係咁憎自己國家咩?
個仆街為錢之嘛

只有漢奸走狗會懷念他

民主已經系過時, 唔Work的制度.

嘴炮就叻

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]