• 瀏覽: 29,108
  • 回覆: 281
  • 追帖: 1
+5
跟本好多廚房佬,在廚房裡面做野唔帶罩或拉低左,今次政府應該唔好救食肆,要執笠就執笠,啲錢全派比市民。

禁令本身就係荒謬

今次我又唔幫政府喇, 有乜理由連員工都唔准堂食,
個個捧住碟飯出去公眾地方食 咪仲危險,

客戶又唔准喺堂內等, 個個逼爆出面街道/商場公眾地方
咪又係提高感染度,
其實最重要堂內 一係枱與枱有指定距離, 一係要有隔板隔離,
同時唔准搭枱(三唔識七坐埋一齊更加危險) , 若要搭枱 又係要有隔板隔離

仲有, 銀行又係封鎖一啲分行, 客戶要跨區去第二間分行,
幾間分行客戶逼埋一間銀行, 咪又係提高感染度,
隨時一個瀨嘢, 就會跨區散播, 其實政府有冇諗嘢諗全套0架?

少左時間出外消費,自然人流減少,無咁多毒走尼走去,唔通咩都唔做由佢爆?不過咁又係,可能佢地係想一係停1個月,唔好只停夜晚囉。

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2020-7-17 09:08 AM 發表

//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200717/photo/0717-00176-003b1.jpg

【本報訊】「晚六朝五」堂食禁令矯枉過正,失智舉動激嬲全城!敘福樓主席兼行政總裁黃傑龍昨早透露,接獲食物環境衞生署通知,禁令時段顧客不可以進入餐廳等候外賣,連員工亦不能在餐廳用膳,他怒斥有關要求荒謬。

黃表示,早前宣布會在旗下三十八間分店推行下午五 ...
噉就應該全日關門啦唔使講嘢。

傻西政策

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2020-7-17 09:08 AM 發表

//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200717/photo/0717-00176-003b1.jpg

【本報訊】「晚六朝五」堂食禁令矯枉過正,失智舉動激嬲全城!敘福樓主席兼行政總裁黃傑龍昨早透露,接獲食物環境衞生署通知,禁令時段顧客不可以進入餐廳等候外賣,連員工亦不能在餐廳用膳,他怒斥有關要求荒謬。

大把黃人一定反對

爆得咁勁,就來全日都唔可以堂食

引用:
原帖由 chaolininin 於 2020-7-17 09:35 AM 發表
玩殘?睇下深黃曱甴區已完??即逃,得鬼閒幫的消毒

?_nc_cat=104&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=fXNxcXw57JAAX-4yLSS&_nc_ht ...
CLS

引用:

DLLM你開都人敢去食啦,乜撚都冤政府,廢柴👎👎👎

引用:
原帖由 siuchungyu 於 2020-7-17 09:26 AM 發表
生意佬睇錢第一,你死你事
唔禁都冇乜人去食🤭🤭

防止搞乜慶回歸🐓活動,應該封

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]