• 瀏覽: 6,791
  • 回覆: 79
  • 追帖: 2
+3
為香港嘅錢嘛, 美國而家最莫財, 安全放錢又易走嘅地方得兩個, 香港大亂,d錢只會走去美國, 又可以毀滅埋香港金融中心個名,如果個暴亂可以 裏應外合引去大陸就更加好

引用:
原帖由 旺季失控的科技 於 2020-7-17 02:56 PM 發表
今時今日的中央,應該係唔會做到血腥鎮壓香港,就算殺晒班曱甴,實際利益都係唔多。目前香港的重要性已經愈來愈低。就算任由佢哋點玩,對中國發展的損害性,都唔會好大,係非致命的。 ...
都是愚民爭取回來的, 打死無怨

引用:
原帖由 農場紅色馬 於 2020-7-17 03:05 PM 發表
為香港嘅錢嘛, 美國而家最莫財, 安全放錢又易走嘅地方得兩個, 香港大亂,d錢只會走去美國, 又可以毀滅埋香港金融中心個名,如果個暴亂可以 裏應外合引去大陸就更加好 ...
班黃狗一直都不敢北上, 美國佬用錯人

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-7-17 03:07 PM 發表

美國佬喺內地都培養咗唔少嘅內應喺度, 有文有武, 你睇今次疫情引導去體制有幾多大陸嘅嗰d所謂教授呀學校有問題,同香港一樣, 只不過冇咁猖狂

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-7-17 03:07 PM 發表

美國佬話知你d香港人死幾多,佢都唔會緊張, 佢最緊要係香港要塑造成為一個完全唔安全嘅戰亂城市, 最好金融大亂連帶令到整個東南亞嘅經濟都出現嚴重嘅問題出現大風暴,咁佢就可以運用金融霸權上下其手刮番一大筆,佢嘅目的都係咁, 當然如果能夠燒入去大陸就更加好

其實國安局已成立 ,可以像ICAC邀請戴妖協助調查。這樣已起阻嚇作用,和看看美國台灣下一步動作

佢地想中國形象差

咁歐美咁可以制中國,甚至出兵攻打囉
就算唔得都可以拖慢中港經濟

引用:
原帖由 農場紅色馬 於 2020-7-17 03:09 PM 發表

美國佬喺內地都培養咗唔少嘅內應喺度, 有文有武, 你睇今次疫情引導去體制有幾多大陸嘅嗰d所謂教授呀學校有問題,同香港一樣, 只不過冇咁猖狂 ...
內地國安法運作多時, 而且有死刑起到阻嚇作用。

引用:
原帖由 農場紅色馬 於 2020-7-17 03:15 PM 發表

美國佬話知你d香港人死幾多,佢都唔會緊張, 佢最緊要係香港要塑造成為一個完全唔安全嘅戰亂城市, 最好金融大亂連帶令到整個東南亞嘅經濟都出現嚴重嘅問題出現大風暴,咁佢就可以運用金融霸權上下其手刮番一大筆,佢嘅目的都係咁, 當然如果能夠燒入去大陸就更加好 ...
美狗最大目的都係要對付中國的崛起, 香港是最方便的橋頭堡。

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-7-17 04:45 PM 發表

內地國安法運作多時, 而且有死刑起到阻嚇作用。
所以嗰班文狗就用一種好 隱晦嘅方式去單打去引導一d新生代唔夠水平嘅人去諗埋一邊,中間又會加返一兩句稍為幫住老共或人民嘅說話, 踩界但係又不致於俾人入到

引用:
原帖由 degussa 於 2020-7-17 03:26 PM 發表
其實國安局已成立 ,可以像ICAC邀請戴妖協助調查。這樣已起阻嚇作用,和看看美國台灣下一步動作
最新消息, 戴妖話要退出初選, 牠現在才知道犯法, 太遟了。

附件

511de70c-6003-4fba-81d3-d31572ccb67c.jpg(128.58 KB)

香港黃絲!!!
以為自己真係高級人咩?

只不過係銅臭人而已!

引用:
原帖由 農場紅色馬 於 2020-7-17 04:47 PM 發表

所以嗰班文狗就用一種好 隱晦嘅方式去單打去引導一d新生代唔夠水平嘅人去諗埋一邊,中間又會加返一兩句稍為幫住老共或人民嘅說話, 踩界但係又不致於俾人入到 ...
食腦的當然會有千百種方法脫身, 冇腦的就只能坐以待斃
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1822360/即時-港聞-譚得志被警帶走-涉煽惑未經批准集結等

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200717/bkn-20200717083856986-0717_00822_001.html

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-7-17 04:49 PM 發表

最新消息, 戴妖話要退出初選, 牠現在才知道犯法, 太遟了。
已取了60萬選民資料,要做也不用公開來做。在家就可以用資訊科技來操控這60萬選民去投票。這招以退為進,如何騙得到中央。國安法冇權追溯立法前的事,但「初選」是國安法立了之後發生,這就沒有得逃了。國安局應該請這三個人到國安辨協助調查,和取電腦查看資料。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]