• 瀏覽: 6,797
  • 回覆: 79
  • 追帖: 2
+3
如同黑社會刀手🤬😤🖕

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-7-17 08:13 AM 發表
有不少人支持戴耀廷,但只有很少人會詳細看他的「攬炒十步」究竟想做甚麼。他這陽謀是要迫中央用「非常血腥的方法鎮壓香港,要香港人攬着中共一起跳出懸崖」。

這樣問題便來了,一般人投票給反對派議員,除了傳統心態想監察政府之外,具體針對的不外乎兩個方向,第一是不滿現時特區政府的施政,第二是爭取民主自由。但是,究竟有幾多人在投票時知道設計「35+」主事者,是想迫使中央血腥鎮壓香港,迫 ...
今次戴妖真上位了,國安法行文充分考慮佢嘅攬炒藍圖 ,等落鑊啦!

有咩事條狗自己走先, 傷港人自食苦果, 所以話蠢人比較多...

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-7-17 09:11 AM 發表

杜勒斯十條
你聽過嗎?

為何台灣、香港會向下沉淪?
為什麼修改課綱?
為什麼我們和子女們出現大鴻溝?
為什麼年輕一代追求享樂、
為何追求性解放與同婚?
為什麼會有1450網軍?

以下是美國ClA奉行杜勒斯十條,消滅中國與傳統思想的十大步驟。
由當年「蘭德智庫」所做的報告,可茲為證!

本來是用來對付中國大陸,但先在香港及台灣試驗落實!

美國中情局 ...
所以大陸限制玩手遊的時間

拉得未呀,立左國安法我真係好開心架,
唔好比個假希望我呀 

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-7-17 08:13 AM 發表
有不少人支持戴耀廷,但只有很少人會詳細看他的「攬炒十步」究竟想做甚麼。他這陽謀是要迫中央用「非常血腥的方法鎮壓香港,要香港人攬着中共一起跳出懸崖」。

這樣問題便來了,一般人投票給反對派議員,除了傳統心態想監察政府之外,具體針對的不外乎兩個方向,第一是不滿現時特區政府的施政,第二是爭取民主自由。但是,究竟有幾多人在投票時知道設計「35+」主事者,是想迫使中央血腥鎮壓香港,迫 ...
樓主錯咗!非常常見。
各大小邪教組織,各種集體自殺事樓主冇聽過?

引用:
原帖由 LUNDO 於 2020-7-17 12:43 PM 發表

今次戴妖真上位了,國安法行文充分考慮佢嘅攬炒藍圖 ,等落鑊啦!
牠要洗定個8月15等牢

引用:
原帖由 burgeon 於 2020-7-17 02:05 PM 發表

樓主錯咗!非常常見。
各大小邪教組織,各種集體自殺事樓主冇聽過?
筆者說以攬炒自己社會去達致政治目的的人是非常之少, 我都覺得有錯誤, 拉登, 孫中山和毛澤東都曾經攬炒自己社會去達致政治目的。
你說的邪教組織導人集體自殺事件, 有別於政治目的, 只是達致斂財目的。

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-7-17 10:37 AM 發表

愚民多的是
香港以前是漁港, 現在是愚港, 太多井底愚民.
沒有愚民, 戴妖之流怎可能興風作浪.  民智太低.  
很多人少少不高興就黃, 我同事話政府設限, 矩買唔到第二層樓收租養老就黃. 我以往也經常罵政府, 但一定不會因不高興就支持D黑暴畜牲, 搵jack數的黃屍.  這是藍黃在我這一背的分別.

引用:
原帖由 黑衣是PK 於 2020-7-17 02:33 PM 發表

香港以前是漁港, 現在是愚港, 太多井底愚民.
沒有愚民, 戴妖之流怎可能興風作浪.  民智太低.  
很多人少少不高興就黃, 我同事話政府設限, 矩買唔到第二層樓收租養老就黃. 我以往也經常罵政府, 但一定不會因不高興就支持D黑暴畜牲, 搵jack數的黃屍.  這是藍黃在我這一背的分別. ...
師兄所言甚是!
犯民和毒傳媒就是窺準人性這些陰暗面, 而進行洗腦工程, 去營造華人管治唔掂, 達致撕裂社會的陰謀。

引用:
原帖由 甴曱死到絕 於 2020-7-17 11:21 AM 發表

相由心生,
中國相學無錯
替他們的子女悲哀。

引用:
原帖由 土瓜灣雙刀 於 2020-7-17 01:35 PM 發表
拉得未呀,立左國安法我真係好開心架,
唔好比個假希望我呀 
等開香檳

引用:
原帖由 劉婕 於 17-7-2020 08:13 AM 發表

戴耀廷的心態和當年的柴鈴一樣,明知打不倒中共,唯有用各種手段逼到中共無路可退,要大開殺戒,要流血.....別人的血,令中共變成罪人,令全世界制裁中共,佢自己革命成功,蠃得敵人的掌聲,可逃去外國享榮華富貴,卻要犧牲全國人民的福祉 ...... 即等如今日的攬炒

今時今日的中央,應該係唔會做到血腥鎮壓香港,就算殺晒班曱甴,實際利益都係唔多。目前香港的重要性已經愈來愈低。就算任由佢哋點玩,對中國發展的損害性,都唔會好大,係非致命的。

引用:
原帖由 cwbguy 於 2020-7-17 02:53 PM 發表

戴耀廷的心態和當年的柴鈴一樣,明知打不倒中共,唯有用各種手段逼到中共無路可退,要大開殺戒,要流血.....別人的血,令中共變成罪人,令全世界制裁中共,佢自己革命成功,蠃得敵人的掌聲,可逃去外國享榮華富貴,卻要犧牲全國人民的福祉 ...... 即等如今日的攬炒 ...
戴妖是北京學棍的接班人, 同樣難逃失敗的命運, 成為千古罪人要永遠受人唾罵

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]