• 瀏覽: 6,969
  • 回覆: 152
+4
梗係連坐啦
佢無,佢d親戚肯定有

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-7-17 08:30 AM 發表

佢係台灣班喪?咩都唔出奇, 未必係香港人
台灣人都係咁問!

美國咁好,點解唔移民美國?

可能係想移民美國,
但美國唔收!

自卑感轉化成自大狂!

其實好多港人都唔響往美國。衣食住行都貴過人。 不是生活的好地方。最多港人選擇既係日本台灣瑞士。

宜家好明顯就好似當年八國聯軍咁, 八國不斷搞衰你地香港, 再想迫中國割讓一次比佢地 ! 再一次受屈辱成下等人! LEE 一輩D後生未經歷過所以又被利用成為漢奸走狗, 將來遺臭萬年!!!!!! 咀咒D漢奸走狗人渣不得好屎! 可能佢地祖先係漢奸走狗, 所以曾被咀咒, 世世代代成為外國走狗賤僕 ! 永世不得再做人!

引用:
原帖由 洪天馬 於 2020-7-17 08:09 發表
死毒婦寧願唔出國都要害香港人! 真正喪心病狂! 
national security law is against cockroaches only, not 香港人

佢以為真係好多人想移民尾角

引用:
原帖由 SMY_SMY 於 2020-7-17 08:36 AM 發表
宜家好明顯就好似當年八國聯軍咁, 八國不斷搞衰你地香港, 再想迫中國割讓一次比佢地 ! 再一次受屈辱成下等人! LEE 一輩D後生未經歷過所以又被利用成為漢奸走狗, 將來遺臭萬年!!!!!! 咀咒D漢奸走狗人渣不得好屎! 可能佢地祖先係漢奸走狗, 所以曾被咀咒, 世世代代成為外國走狗賤僕 ! 永世不得再做人! ...
依家香港好多漢奸就係想香港再被割讓出去.其實如果咁唔鐘意做中國人,點解自己唔走

引用:
原帖由 洪天馬 於 2020-7-17 08:09 AM 發表
死毒婦寧願唔出國都要害香港人! 真正喪心病狂! 
毒果入腦曱甴上身?

其實有冇資產都好,佢咁樣制裁咪比全世界睇美國有幾危險囉!

講得好,支持你!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-7-17 08:28 AM 發表

又發儍??明明係曱甴, 犯民害香港人
曱甴即係覺得走去美國人成隻狗個啲犯民係幫緊香港人?

美國都會好傷,好多"非民主國家人"抽走錢,亦唔買美國資產,d錢好大機會黎香港,市場會反映。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-7-17 08:02 AM 發表
行政長官林鄭月娥在一個電視節目,被問到是否擔心被外國針對和制裁,她表示在美國並無資產,亦不嚮往到美國,如對方不給予簽證就不到美國。 林鄭月娥表示,2018年的中美貿易糾紛、去年社會動盪及今年疫情,對業

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2695000/2698250/afp20200630_269316-01-02_10 ...
美國制裁埋幫林病既公司
例如所有同美國有交易既銀行, 都唔可以幫佢開戶口, 唔係連間行都制裁埋

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-7-17 08:02 AM 發表
行政長官林鄭月娥在一個電視節目,被問到是否擔心被外國針對和制裁,她表示在美國並無資產,亦不嚮往到美國,如對方不給予簽證就不到美國。 林鄭月娥表示,2018年的中美貿易糾紛、去年社會動盪及今年疫情,對業

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2695000/2698250/afp20200630_269316-01-02_10 ...
遲下好似電影咁
老尾搵班恐怖份子特工綁架病蛾去尾國受審

雖然對病蛾同政府冇好感
不同今次佢又冇講錯WOR
你咪制裁LOR
怕你老尾?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]