• 瀏覽: 6,089
  • 回覆: 121
美國國務卿蓬佩奧發表「南海聲明」,反對中國在南海的主權聲索,指控北京對南海大部份海域的主張違法,隨後其副手、主管亞太事務助理國務卿史迪威(David Stilwell)亦批評中國在南海作為如流氓,不排除制裁涉事中國官員及國企,引發中方激烈反彈。中國駐東盟大使鄧錫軍15日接受印...

美帝出聲赤共就老實了

新聞來源連結:
https://hk.appledaily.com/china/20200716/4TOYL4BQU4ZG567FAOSSVX6NDU/

拆9哂啲人工島先講啦,咀炮國。

引用:
原帖由 .文敬鑾. 於 2020-7-16 10:45 PM 發表
美國國務卿蓬佩奧發表「南海聲明」,反對中國在南海的主權聲索,指控北京對南海大部份海域的主張違法,隨後其副手、主管亞太事務助理國務卿史迪威(David Stilwell)亦批評中國在南海作為如流氓,不排除制裁涉事中國官員及國企,引發中方激烈反彈。中國駐東盟大使鄧錫軍15日接受印...

https://hk.appledaily.com/resizer/R-WIXi-Bw5hmO20qYOA1FbF ...
中國會就咁簡單處理?
填島工程真係咁簡單?
一個據站內無防襲同備戰設施?
只係中國想和平掘起而韭歐洲人以侵略發動戰爭搶奪為主。

又話無得傾。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-7-17 12:38 AM 發表
有乜好傾
一點都不能少
向越南取回兩段線~

引用:
原帖由 .文敬鑾. 於 2020-7-16 10:45 PM 發表

https://hk.appledaily.com/resizer/R-WIXi-Bw5hmO20qYOA1FbF ...
又係新加盟嘅曱甴仔🤭🤭🤭

引用:
原帖由 甴曱死到絕 於 2020-7-17 12:04 AM 發表

出聲咪即係學你9UP囉!
唔敢出兵去維持南海和平咩?
世界警察喎
人地去完又去
澳洲又嚟,日本又嚟
你地喪叫打KLMCH
邊個9UP?

引用:
原帖由 buomjwit 於 2020-7-17 12:12 AM 發表
拆9哂啲人工島先講啦,咀炮國。
當日赤共跪求美帝唔好牽涉領土爭議。

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2020-7-17 02:57 AM 發表

中國會就咁簡單處理?
填島工程真係咁簡單?
一個據站內無防襲同備戰設施?
只係中國想和平掘起而韭歐洲人以侵略發動戰爭搶奪為主。
如果美帝劃個海劃到你門口
話幾百年前嚟過個島係佢
作為區內小國嘅你又會點講?

引用:
原帖由 IBMR51 於 2020-7-17 05:13 AM 發表

又係新加盟嘅曱甴仔🤭🤭🤭
我呢隻曱甴就係講到你班淨係識叫曱甴or hea噏嘅冇得駁

引用:
原帖由 .文敬鑾. 於 2020-7-17 08:28 AM 發表

如果美帝劃個海劃到你門口
話幾百年前嚟過個島係佢
作為區內小國嘅你又會點講?
11段線畫咗幾十年啲小國都冇出過一句聲喎,就算二戰時日本佔領南海島嶼都只有中國提出抗議和反對。日本戰敗後中國官員都是坐美軍艦回收南海島嶼。美國點可以無視歷史㗎

引用:
原帖由 apmichael 於 2020-7-17 08:49 AM 發表

11段線畫咗幾十年啲小國都冇出過一句聲喎,就算二戰時日本佔領南海島嶼都只有中國提出抗議和反對。日本戰敗後中國官員都是坐美軍艦回收南海島嶼。美國點可以無視歷史㗎 ...
咩叫歷史?
人地自古不可分割領土傳統漁場係咪歷史?
你點知人冇出聲?
冇出聲=你合法?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]