• 瀏覽: 48,911
  • 回覆: 449
  • 追帖: 2
+15
中美南海衝突機會升溫,美國否認中國南海主權之際,英國亦加入南海逐鹿。英國海軍計劃派出「伊利沙伯女王號」航空母艦前往東亞海域,與美國及日本舉行聯合軍演。伊利沙伯女王號航母此行,明顯帶有英國嘗試制衡中國意

匪軍連國軍都打唔贏,肯定唔夠英軍精銳打

新聞來源連結:

https://china.hket.com/article/2697837/英國最先進航母遠征遏中國 英媒質疑草率隨時全軍覆沒?mtc=20023

英國以為自己嘅軍力仲好似百幾二百年前咁領先世界,亦認為中國嘅軍力同百幾二百年前一樣

引用:
原帖由 瘟吐奶奶 於 2020-7-16 07:42 PM 發表
中美南海衝突機會升溫,美國否認中國南海主權之際,英國亦加入南海逐鹿。英國海軍計劃派出「伊利沙伯女王號」航空母艦前往東亞海域,與美國及日本舉行聯合軍演。伊利沙伯女王號航母此行,明顯帶有英國嘗試制衡中國意

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2695000/2697837/20200716_hmsqe_v1_1024.png

...
匪軍幾時有同國軍打過呢?

試射10支東風先啦。睇下打沉到幾多野。

引用:
原帖由 ax7ax 於 2020-7-16 07:52 PM 發表

匪軍幾時有同國軍打過呢?
國軍演習以神風突攻隊,已嚇得匪軍不敢登陸

引用:
原帖由 瘟吐奶奶 於 2020-7-16 07:54 PM 發表

國軍演習以神風突攻隊,已嚇得匪軍不敢登陸
咁即係無打過lo,又話有打

匪軍識相就自行投降

引用:
原帖由 ax7ax 於 2020-7-16 07:55 PM 發表

咁即係無打過lo,又話有打
匪軍幾十年都不敢登陸,精神上已不戰而敗

準備沈船 ! 英國連唯一中國制的龍門吊已出售給了印度 根本冇想過大修問題🤪

鐵達尼號再現

講咩精唔精神 即係無打過lo
講唔掂攞精神做理據真慘

英女皇你既然出到老母船~麻煩你停系公海~我地出駐港老解捉犯民班仆街掟9上你隻老母船到~英女皇你帶佢班仆街走啦~話L知你英女皇掟佢班仆街落公海餵鯊魚~

引用:
原帖由 瘟吐奶奶 於 2020-7-16 07:42 PM 發表
中美南海衝突機會升溫,美國否認中國南海主權之際,英國亦加入南海逐鹿。英國海軍計劃派出「伊利沙伯女王號」航空母艦前往東亞海域,與美國及日本舉行聯合軍演。伊利沙伯女王號航母此行,明顯帶有英國嘗試制衡中國...
偽軍為何龜縮台灣島?

引用:
原帖由 白雲2014 於 2020-7-16 07:58 PM 發表
準備沈船 ! 英國連唯一中國制的龍門吊已出售給了印度 根本冇想過大修問題🤪

鐵達尼號再現
印度呢個時候一定好後恢, 買咗套二手中國制龍門架, 都唔知用唔好

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]