• 瀏覽: 46,637
  • 回覆: 6
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 瘟吐奶奶 於 2020-7-16 07:42 PM 發表

中美南海衝突機會升溫,美國否認中國南海主權之際,英國亦加入南海逐鹿。英國海軍計劃派出「伊利沙伯女王號」航空母艦前往東亞海域,與美國及日本舉行聯合軍演。伊利沙伯女王號航母此行,明顯帶有英國嘗試制衡中國意

...
英國航母漏水架!解放軍緊係驚啦!

我知道你不喜欢我,因为我早已比你更强。
我知道你很讨厌我,因为不敢把我怎么样。
引用:
原帖由 瘟吐奶奶 於 2020-7-16 07:42 PM 發表

中美南海衝突機會升溫,美國否認中國南海主權之際,英國亦加入南海逐鹿。英國海軍計劃派出「伊利沙伯女王號」航空母艦前往東亞海域,與美國及日本舉行聯合軍演。伊利沙伯女王號航母此行,明顯帶有英國嘗試制衡中國意

...
台灣嘴炮宇宙第一。
真係連含撚都威過人~~~~

引用:
原帖由 bnqmaksir1 於 2020-7-16 08:35 PM 發表

英國最先進,不等如最先進
英國現時最先進嘅五g 咪就係華為5g囉。。。

引用:
原帖由 大林林 於 2020-7-16 09:14 PM 發表

對上一次比共軍小米+步槍,打到全副美式裝備國軍游水去呆灣,或逃去香港吊頸嶺
紫水晶事件可能無人記得。。英國軍艦比解放軍打到唔到敢還手。。。

引用:
原帖由 lyk898 於 2020-7-16 10:35 PM 發表

我睇呢道啲人,心態同晚清時咪又喺差不多。
心態要同實際力比較。。。晚清連做洋炮都無能為力。中國今日有東風十七,打到英國佬十七。
中國華為有5g,英國有乜屄g?

引用:
原帖由 lyk898 於 2020-7-16 10:23 PM 發表

唔怕,我地有新北洋艦隊,驚西咩?
無錯。。。中國今日可以填補當年之仇。不過英國屄老啦。
無水點出兵?

引用:
原帖由 烈火雄雄 於 2020-7-17 05:33 PM 發表

解放軍咪要去拯救因航母漏水沉沒的遇溺英軍?
解放軍唔知幾驚未撞佢就沉左。。。話無郁過佢都無人信架嘛。
邊有人諗過曾經第一大國今日窮途末路衰到咁。。。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]