• 瀏覽: 1,112
  • 回覆: 24
在台灣,一架參與漢光演習的直升機墜毀,兩名官兵送院不治。 軍方指,涉事的OH-58D戰搜直升機,執行漢光演習操演後,大約下午3時30分,返回新竹空軍基地時硬著陸及起火,兩名官兵送院搶救,其後不治。航空特戰指揮部已成立專案小組,調查事故原因,並要求各類直升機暫停任務派遣。台灣傳媒報道,同機型直升機已在兩年內,第三度發生意外...

有人死即係演習係荷槍實彈嘅『真演習』,台軍果然實力驚人殺氣騰騰

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1538138-20200716.htm

未打仗先死人, 震攝中共, 問你怕未 

恭喜

反正年年演習年年死....死還死,,死遠D,,,唔好又 雄風打漁船...死台灣佬様様唔凖,,打漁船超一流....

引用:
原帖由 Barocc0122073 於 2020-7-16 18:14 發表
反正年年演習年年死....死還死,,死遠D,,,唔好又 雄風打漁船...死台灣佬様様唔凖,,打漁船超一流....
會唔會為份安家費自我了斷養全家? 23k生活迫人,就快要賣血

演習又有意外,唔通呢次係天象?

國軍神風特攻隊,已嚇到共軍不敢登陸

貝爾公司使用406原型機改裝,1981/9/21貝爾得到了標案,並於1985年服役,命名為OH-58D。
台灣傳媒報道,同機型直升機已在兩年內,第三度發生意外。
二手貨?

引用:
原帖由 wkngtw 於 2020-7-16 06:50 PM 發表
貝爾公司使用406原型機改裝,1981/9/21貝爾得到了標案,並於1985年服役,命名為OH-58D。
二手貨? ...
應該係回鍋貨

引用:
原帖由 wkngtw 於 2020-7-16 06:50 PM 發表
二手貨? ...
重邊有揸架直昇機去戰場去收集數據咁叻呀

演習腰斬啦!咪再獻醜啦!

引用:
原帖由 甴曱死到絕 於 2020-7-16 06:29 PM 發表

台兵一出
必有死傷

吊⋯好叻啵!

引用:
原帖由 奶露神街 於 2020-7-17 12:02 PM 發表

應該係回鍋貨
咁燒通頂既"好柒理查"號,化妝後應該搵呆蛙接手...

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2020-7-16 05:59 PM 發表
未打仗先死人, 震攝中共, 問你怕未  
係呆灣好認真, 演習中加入真死人環節.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]