• 瀏覽: 620
  • 回覆: 14
英國首相約翰遜(Boris Johnson)宣佈將封殺華為參與5G建設,引發中共強烈不滿,中國駐英大使劉曉明今天(15日)表示,英國「拋棄」華為的決定令人沮喪,也會對其他中國企業的投資受到傷害。劉更要求歐洲政客停止干預中國內政。 路透報道,劉曉明向英國智庫「歐洲改革中心」(C...

英國用咩5G明明係主權範圍嘅事
點解變咗介入香港事務
明明係你干涉英國內政

新聞來源連結:
https://hk.appledaily.com/china/20200715/FWGPNOTSBZ3PV4XSVQHBQ2ZILY/

仲未有甲由移民英國, 太可惜了.

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-7-16 03:01 PM 發表
唔用都有問題?
唔找數就話o者
中式邏輯
全世界都欠咗佢

根據一啲未能確定嘅風險去睇問題 英國佬都係全國痙攣終老啦

樓豬曱甴,仲未走去英國做英國曱甴啊

好多 ON 9 仔居然話合理, 
華為在英有 2.8萬員工... 
投資完話唔俾你賣都叫正常... 
奴性改不了.... 

引用:
原帖由 ibm1 於 2020-7-16 03:30 PM 發表
奴性改不了.... 
英國又多2.8萬人失業了

引用:
原帖由 ibm1 於 2020-7-16 03:30 PM 發表
奴性改不了.... 
人家有權
有權就是爺
有寫明1定俾嗎?

英國無奈無奈要聽美主話

又規管全世界,唔可以行使內政主權,又一新玩法

英國退出歐盟後 已經確定投靠美國

做14億人生意仲唔夠? 為乜仲要去搞英國?

引用:
原帖由 心即性.性即是道 於 2020-7-16 04:43 PM 發表
英國無奈無奈要聽美主話
亂噏
之前就係唔聽佢講

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]