• 瀏覽: 19,029
  • 回覆: 5
  • 追帖: 1
+19
引用:
原帖由 LEE1989 於 2020-7-16 02:58 PM 發表
去年10月18日各區都有快閃遊行,一名18歲學生在牛頭角因不滿被人影「大頭照」而與人爭執,圍觀的一名六旬翁疑在勸交期間,

純屬意外...大家收唔收貨俾人影張相啫...
你咁靚仔

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 716145310790-0716_0 ...
圍觀勸交?
定係呀伯郁手先果單嘢?
個呀伯自己都燥底啦~

引用:
原帖由 dtw 於 2020-7-16 03:43 PM 發表
人哋勸交,你打人意外?
抵坐啦冚家剷
請看內文:

吳接受辯方盤問時稱,後來他到警署錄口供,他本以為事件好簡單,但警員非常盡責詳細抄寫事發經過,更表明想「睇吓(被告)屬唔屬於激進分子」。警員問他被告有否對他批㬹,又說「如果唔係批㬹又點會跌落地?」。吳稱他在「瘟瘟沌沌」下確認了警員的說話,簽署口供紙作實。
但他今日在庭上同意辯方所指,事件純屬意外,被告並無向他施襲也沒向他的批㬹,「如果佢批到我心口痛,我知架嘛,唔係佢撞我,係我自己跌低」。

又一單老妨
黑警真係黑L過墨汁
冇1單口供信得過

引用:
原帖由 dunbinexy 於 2020-7-16 05:31 PM 發表

我記返起la, 呢個打壞後生仔郁手先。跟住個阿伯反擊。隻曱甴仔腳軟跌低tim.
打阿伯想蝦老人家已經夠衰,仲樣衰到打交都輸俾個阿伯。呢d 廢青真係超級廢。 ...
我睇過片
絶對係呀伯郁手先

引用:
原帖由 dunbinexy 於 2020-7-19 09:07 AM 發表

條廢青搶阿伯手機, 正常人都出手還擊la
點講都係廢青衰格
阿伯郁手就係犯法,留返同法官講

引用:
原帖由 dunbinexy 於 2020-7-20 12:48 PM 發表

攪笑,個廢青郁手搶野唔犯法?
廢青還拖又冇犯法?
以偏概全係黃屍先咁弱智
只係另一單告黃唔告藍嘅黑案

引用:
原帖由 dunbinexy 於 2020-7-21 05:21 PM 發表

近排咁多報導都係黃官放縱輕判黑衣暴徒。同你所想既出入都好大下。
你有冇睇新聞?有?喂,唔係睇毒果,毒果多數出假新聞gar. 唔好再被毒媒洗腦la, 知唔知? ...
香港司法獨立
每單案獨立量刑

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]