• 瀏覽: 19,014
  • 回覆: 180
  • 追帖: 1
+19
被告承認的在公眾地方打鬥罪,辯方求情指,被告在音樂及運動方面多才多藝,是新興運動卡巴迪及躲避盤的港隊成員,曾代表香港出戰國際賽事。他背景良好,父親為工程師,胞姊是入境處助理,更有大學教授為他寫求情信。
辯方透露,被告因患有過度活躍症,案發時才輕易跟人發生爭執

引用:
原帖由 LEE1989 於 2020-7-16 02:58 PM 發表
去年10月18日各區都有快閃遊行,一名18歲學生在牛頭角因不滿被人影「大頭照」而與人爭執,圍觀的一名六旬翁疑在勸交期間,

純屬意外...大家收唔收貨俾人影張相啫...
你咁靚仔

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200716/bkn-20200716145310790-0716_00822_001 ...
胞姊是入境處助理 - 咁低級就咪L講啦,仆街律師

純屬意外

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-7-16 03:01 PM 發表
條廢老應該唔係勸交咁簡單 , 肯定係串串貢撩個學生先會咁
冇錯,大把曱甴串串貢比差佬打到冚家剷咁,拉上庭仲要認白痴智障

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-7-16 03:01 PM 發表
圖都冇張 你話個阿伯喺現場幫個廢青含埋撚都得啦

引用:
原帖由 七個委屈的薯仔 於 2020-7-16 03:21 PM 發表
準備咗台詞未?抑鬱,老豆母生cancer, 品學兼優樂於助人🤭🤭🤭
如果比東區AV仁細佬審,律屍都唔洗請,何官自然會幫曱甴辯護

引用:
照你咁講,黑衣曱甴真係抵俾警察打鑊金

引用:
曱甴仔,你又知 嗰阿伯撩人先。你係現場有份圍打?

佢d手腳係唔受控的,唔知幾時會自發襲擊途人,為市民安全著想,要判佢入監倉一世

辯方準備咗台詞,透露被告因患有過度活躍症

引用:
原帖由 七個委屈的薯仔 於 2020-7-16 03:21 PM 發表
準備咗台詞未?抑鬱,老豆母生cancer, 品學兼優樂於助人🤭🤭🤭
純屬意外 - 9成為情緒病鋪路

引用:
原帖由 dunbinexy 於 2020-7-16 17:31 發表

我記返起la, 呢個打壞後生仔郁手先。跟住個阿伯反擊。隻曱甴仔腳軟跌低tim.
打阿伯想蝦老人家已經夠衰,仲樣衰到打交都輸俾個阿伯。呢d 廢青真係超級廢。 ...
班曱甴根本就廢

黃畜曱甴一定要嚴懲!

之前有套港產片叫 意外

咁我問候你老母都係純屬真心

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]