• 瀏覽: 32,608
  • 回覆: 627
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-7-16 13:38 發表

香港爆發第三波疫情,近日更錄得首宗捐血者確診個案,紅十字會輸血服務中心昨日登記的捐血人數僅有243人,創一月出現疫情以來

?20200716121439

免益👮,黃人吾捐;免被黃抽血員💉誤插,其他市民😇吾敢捐血。 ...
用顏色分插血管次數,嚇怕人!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
乜唔係有200萬同路人的咩, 有1%捐已經捐到爆啦, 
反正你們又唔喜歡藍血.

高官問責制 = 高官做左衰野, 問佢是否負責, 佢話唔制

回覆 引用 TOP

邊有人捐比黃十字會

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 羅尼激光劍 於 2020-7-16 02:26 PM 發表

樓上太多人將捐血政治化 
你估損失係紅十字會咩,只係一啲需要血液嘅巿民咋
死殘精!
你班黃𨶙最叻就係指鹿為馬,以果為因,唔話黃十字會嘅人帶政治入工作,而話因害怕被報復嘅自願捐血者,果然係質素越來越低嘅香港人!

引用:
原帖由 崖上地獄 於 2020-7-16 13:48 發表

受傷死都唔好輸血呀,一定被染黃
暴徒曱甴愛用刀插人,不愛救人!

經過黃抽血員事件之後,正常人都唔敢去捐啦

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

就入手過盛!快縮減入手

回覆 引用 TOP

之前有個戴銅芯嘅女士畀個抽血員玩嘢搞到啲血噴到件衫都係,咁多抽血員黃色思想,良心巿民點敢搵自己條命較飛?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-7-16 01:50 PM 發表

鬼唔係咩,牽涉政治立場,無好下場
邊個正常人會去自動投了紅十字變態醫護手。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 testfriend 於 2020-7-16 02:01 PM 發表

捐血都要比抽血員歧視,點敢去捐
歧視算好,去捐血分分鐘命都冇埋

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-7-16 01:38 PM 發表

香港爆發第三波疫情,近日更錄得首宗捐血者確診個案,紅十字會輸血服務中心昨日登記的捐血人數僅有243人,創一月出現疫情以來

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200716/photo/bkn-20200716120014649-0716_00822_001_01b.jpg?20200716121439

免益👮,黃人吾捐;免被黃抽血員💉誤插,其他市民😇吾敢捐血。 ...
紅十字會柑黃唔去捐血亦正常呀,畀人打字空氣針點算呀,黃人係有反社會人格。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dtw 於 2020-7-16 02:02 PM 發表

怕𠃊左啲黃色抽血員
以後只去黃店設站抽人血算罷!

黃十字會?咪搞!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 6seven 於 2020-7-16 14:57 發表

所謂"撥亂返正",最後變成穩性YC,仲危險。
個人覺得注港解放軍成立捐血站。
你又你YC去Y十字。
我地正常市民去國家級捐血站。
哈哈,尊重師兄的意見。

在下的想法比較溫和:先要求紅血徹底改革,回復本身的使命,並設立嚴格監管。

不行的話,才起用其他取代機構。

兩者並存也是選項,不過容易做成資源浪費。

基調一樣:捐血服務太重要了,不能放任!

多謝眾網友,
賞我五毛錢,
用之似沒盡,
不覺又一年。
叫曱甴捐能埋去啦,杏加橙🤬

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]