• 瀏覽: 35,823
  • 回覆: 627
  • 追帖: 3
+12
引用:
原帖由 伏喱哩 於 2020-7-16 15:46 發表

帶下裝飾物都話炒.
搞L到香港仲衰L過文革.正扑街
係? 梁漢文同謝SIR影張相黃絲又點講?
譚校長話支持差人, 你地又點樣?
優品360老闆只係福建人, 咁佢間舖點呀?
文革, 係呀, 不過係黃衛兵啫

佢而家個裝飾物係咩, 同你入到餐廳食野, 個侍應好無禮貌一樣
唔尊重客人, 咁炒唔炒得呀?

唔L捐了
點知會唔會支針插入一半,個職員講五大訴求,要我接住下一句㗎

引用:
原帖由 watercheng 於 2020-7-16 02:23 PM 發表
我本身是長期捐血者
已達50多次
決定已後不捐血
因素是紅十字高層
不去處理好當值職工
在工作都表態政治訴求
所以🙅🏻‍♂️🙅🏻‍♂️🙅🏻‍♂️ ...
其實有長期捐血習慣既多數係中年人。
我公司班𡃁仔, 十幾個人除左讀書果陣就冇一個有再捐過血。反而班中老年都有接近成半人間唔中或定期捐血。
所謂年輕人捐血條數,多數係依賴學校,公司,紀律部隊個堆捐血活動撐。

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-7-16 01:38 PM 發表
香港爆發第三波疫情,近日更錄得首宗捐血者確診個案,紅十字會輸血服務中心昨日登記的捐血人數僅有243人,創一月出現疫情以來

?20200716121439

免益👮,黃人吾捐;免被黃抽血員💉誤插,其他市民😇吾敢捐血。 ...
黃人都二百萬 . 1% 黃人去捐血都 2 萬 . 有冇可能唔夠數 .

紀律部隊 . 除左差佬 . 重有消防 . 海關 . 其他幾個部們 .

我就唔能信去其他紀律部隊抽血會有問題 ..

引用:
原帖由 charlir2005 於 2020-7-16 16:07 發表
叫前兩日投票果60幾萬熱心YC去捐就得啦

咁捐血應該比投票更有意義啦, 無奶油唔去啫

怕比黃c 報仇唔敢去

引用:
原帖由 kw_lam 於 2020-7-16 03:54 PM 發表
歡迎曱甴手足一齊去捐血,香港人加油,乞衣護會好好招呼
黃絲曱甴唔係吸毒就食偉哥,捐L到血咩🤷🏻‍♂️

引用:
原帖由 lpj88 於 2020-7-16 01:54 PM 發表
一日仲系"黃十字會", 一日都唔捐.
Me too.

捐血都 link 埋政治嗰度? 係咪唸多咗呢?
捐血係為咗幫(救)人, 請唔好多多借口嘞

黑護黃上腦, 點知佢個日心情好吾好.

黃色捐血圈?

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2020-7-16 01:55 PM 發表
我唔敢去呀, 一陣又"誤會"就唔好啦
同埋, 炒咗個個職員未先?
冇諗過帶個銅芯口罩去捐血都比黃畜玩嘢搞到人哋成身血,呢班仆街癡撚線

引用:
原帖由 返工會暈 於 2020-7-16 03:52 PM 發表
扮中立扮得幾似
可惜我認為
曱甴面前無黑警
要多謝七警警司帶隊打人

叫黃絲去捐血囉,我地的血係唔會去救暴徒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]