• 瀏覽: 35,969
  • 回覆: 627
  • 追帖: 3
+12
引用:
原帖由 返工會暈 於 2020-7-16 03:04 PM 發表

下次有班人戴個寫住「殺你全家」嘅小小飾物
企哂喺你門口
你記住招呼人喎
對唔住,我家不會招呼陌生人,就算佢戴個寫住「愛你全家」嘅小小飾物都係咁話
原來閣下係咁好客架?

引用:
原帖由 wize 於 2020-7-16 03:19 PM 發表

黑警藍尸唔好去公立醫院
好易出唔返黎
黃屎曱甴唔好留係中國香港,
澳英加美台等緊你哋去,
走啦曱甴

本人撐警, 喺紅十字會講清楚點樣處理上次辱警事件之前,都唔夠膽去紅十字會捐血, 況且我記得佢哋上次講過 話費事啲藍色血 溝淡佢哋吖嘛,我啲血都係藍色㗎, 佢哋應該唔要。

引用:
原帖由 videowatcher3 於 2020-7-16 03:17 PM 發表

哈哈,尊重師兄的意見。

在下的想法比較温和:先要求紅血徹底改革,回復本身的使命,並設立嚴格監管。

不行的話,才起用其他取代機構。

兩者並存也是選項,不過容易做成資源浪費。

基調一樣:捐血服務太重要了,不能放任!

...
不會浪費,兩者都係捐血服務,最後血都是給香港人用。
如真的在港解放軍做捐血站,啊爺出錢,同時比市民有"選擇",班漢奸日日都話民主有選擇,e家啊爺咪"民主"比佢地睇。

再講,如真的成立,而大多數香港市民選擇去解放軍多過Y十字,就證明香港人對解放軍有信心過Y十字,變相是一個"民意"指標。
最好做埋解放軍學校同醫院,警察家屬專用,以免發生無為衝突。

好老實,捐血本身出自一點心,唔係咩大事,但如果捐血都被人評估過政向再配上相應對待,我選擇唔捐,紅十字會,麻煩將有問題嘅抽血員處理好再向警方或大眾一個交待,否則遲早捐精嘅人仲多過捐血。

撞正個黃抽血員, 咪攞黎賤................

引用:
原帖由 倉鷹 於 2020-7-16 03:10 PM 發表
你班黃𨶙最叻就係指鹿為馬,以果為因,唔話黃十字會嘅人帶政治入工作,而話因害怕被報復嘅自願捐血者,果然係質素越來越低嘅香港人!
被咩報復啫?係咪有被害妄想症?
真係有咁嘅事都有法律制裁,難道警員唔相信有法律?

引用:
原帖由 eriealan 於 2020-7-16 02:04 PM 發表

十字大佬, 捐血要擔心被你們蹂躪。。。
警察都怕了,何況手無寸鐵市民!

之前黃屍職員令人反感, 如果紅會開除佢地, 必定引大量市民捐血

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-7-16 01:38 PM 發表
香港爆發第三波疫情,近日更錄得首宗捐血者確診個案,紅十字會輸血服務中心昨日登記的捐血人數僅有243人,創一月出現疫情以來

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200716/photo/bkn-20200716120014649-0716_00822_001_01b.jpg?20200716121439

免益👮,黃人吾捐;免被黃抽血員💉誤插,其他市民😇吾敢捐血。 ...
黃十字會黎架喎

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-7-16 01:48 PM 發表
200萬加1唔去捐???
射哂比天使啦!😂

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-7-16 01:38 PM 發表
香港爆發第三波疫情,近日更錄得首宗捐血者確診個案,紅十字會輸血服務中心昨日登記的捐血人數僅有243人,創一月出現疫情以來

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200716/photo/bkn-20200716120014649-0716_00822_001_01b.jpg?20200716121439

免益👮,黃人吾捐;免被黃抽血員💉誤插,其他市民😇吾敢捐血。 ...
其實佢應該檢討下之前一個月紅十字會發生咩事囉

未炒未捐

黃十字會如果再不交出那對警察不敬的曱甴,我們也不會捐血

引用:
原帖由 ufobt 於 2020-7-16 01:43 PM 發表
改名做「黃十字會」,大把曱甴去損血
曱甴損人不利己,靠佢地破壞就得

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]