• 瀏覽: 1,272
  • 回覆: 26
引用:
原帖由 denniscwip 於 2020-7-16 11:34 AM 發表

人生更精彩
反而考五次會考得一分既鄺XX就醒,搵你高分蠢材出去衝,

佢就做已完賺夠錢買豪宅...

隔離戴FULL GEAR既是否鬼..
派裝備那位是否係鬼...
派八達通,禮卷那個人是否又係鬼..
TELEGRAM內又有多少係鬼..
朋友被捉,會唔會篤灰,
戴口罩可能係鬼..唔戴又怕被人起底..
熱賣及精選
作為一個普通市民, 我要求 全HK法官 上路清障, 為HK人 開路!!!
引用:
原帖由 mflyer 於 2020-7-16 11:45 AM 發表

我一個普通市民 行過路過 被人堵, 恐嚇, N幫幾百人圍完再圍再再被圍; 自衛又被重判, 什麼意思??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ...

最後果句: 癈乞死全家!!!
引用:
原帖由 mflyer 於 2020-7-16 11:47 AM 發表

作為一個普通市民, 我要求 全HK法官 上路清障, 為HK人 開路!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 36H 於 2020-7-16 11:42 AM 發表

有醫生條路你唔行
係要揀條死路嚟行
一定無聽過曾志偉名言
留意 佢係醫科讀吾掂 被踢左出黎畢吾到業 先去做補習。輸到無野可以再輸。家下咁樣入獄 反為比到個籍口 為佢失敗人生作一個解釋。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hum~ 於 2020-7-16 11:24 AM 發表

真唔好彩,其他人只是守行為或社服
排唔到何姓既官

回覆 引用 TOP

精彩人生

回覆 引用 TOP

精彩人生

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 super2030 於 2020-7-16 11:11 AM 發表

曾獲中大取錄讀醫科的年輕補習教師,去年11月三罷「黎明行動」當天,被搜出兩支疑半製成的汽油彈及一樽酒棈。他承認一項管有物品意圖損壞財產罪,裁判官鄭紀航今(16日)於東區裁判法院指被告可快速把酒精倒入玻璃瓶製成汽油彈,而玻璃瓶內的澱粉可延長燃燒時間,反映他有部署。鄭官形容罪行極為嚴重,須判阻嚇刑罰以保障公眾的財產免遭損壞,最終判處即時入獄13個月。

https://cdn.hk01.com/di/ ...
如果係何官審,應該律師都唔使請就會幫被告搵到「疑點」做埋辯護,最後無罪釋放。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Retired2019 於 2020-7-16 11:29 AM 發表

冇事嘅中大專收有案底做學生。 我幾年前老強過阿婆,中大收唔收我呀?
如嗰個亞婆係林鄭.即收, 出年第一榮譽畢業. 後年送埋個博士學位.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-7-16 11:45 AM 發表

反而考五次會考得一分既鄺XX就醒,搵你高分蠢材出去衝,

佢就做已完賺夠錢買豪宅...https://news.discuss.com.hk/images/smilies/default/smile_04.gifhttps://news.discuss.com.hk/images/smilies/default/smile_04.gif ...
呢啲人就係犯賤。人地出口佢就出手。最慘係個個高材生為求情話自己痴自己癲 搬埋死老豆阿媽走佬。攪到自己全無尊嚴。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2020-7-16 11:31 AM 發表

讀醫科但做補習教師係咪讀唔掂呀?
係呀

回覆 引用 TOP

黃官: 沒說真優秀

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]