• 瀏覽: 34,934
  • 回覆: 290
  • 追帖: 1
+5
拆野使𠃊5年咩 英國佬又買時間
等trump 走咗又反口同華為合作

引用:
原帖由 香江人 於 2020-7-16 08:31 發表

傻仔!
英美一向同源同種,比親兄弟仲親。
二戰,英國被德國打。美國即刻出兵救佢。
真係唔想笑你無知;知唔知當年邱吉爾打電話比請求美國幫手借兵, 美國佬叫佢食自己?

引用:
原帖由 jimmyho2006 於 2020-7-16 09:57 AM 發表

1個香港人,有咩資格對英國説三道四。

閣下還是先拎本英國護照,咁咪可以阻止law...
係囉,英國嘢當然唔關香港事喇,但關攞唔攞英國護照乜事?

大嬰帝國,龜速上網

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-7-16 07:40 發表

冇法啦。英國脫歐後就要依賴美國,成為大美不落帝國嘅成員。
其實佢可以泊中國呢個碼頭嘅, 英國都可以成離岸人民幣交易市場,
但佢想食2家茶禮啫, 中國無理由唔知佢想R著數

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-7-16 07:20 AM 發表
雖然英國政府早前批准華為在劍橋郡的沙士頓村(Sawston)建造研發中心,但英國政府近日對華為的政策又再度變臉。在回答有關華為參加英國5G網絡建設

https://cdn.hk01.com/di/media/im ... MmnMSHcJgQWenYEFnp0

Trus ...
如果畀我就即刻拉隊走人,什麼都不支援,睇下你點樣死?

五毛甘關心外國,是否勾結左外國勢力,企圖分列國家。

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-7-16 07:40 AM 發表

冇法啦。英國脫歐後就要依賴美國,成為大美不落帝國嘅成員。
美國佬第53個洲

人哋吾用你就吾用咯!人哋無權吾用你咩?真係好笑!咁大間電訊公司成日哭哭啼啼!連大使都走出嚟指指鬧鬧!毫無國格!不知所謂!

大佬唔肯賠錢,又得失大客。慘慘豬。你大佬預備哮喘豬,牛,基因食品,貴到無淪註冊藥,排住隊賣比英國,慢慢亨用。

以往堂堂大國,如今竟落得做跟班既下場,可惜可笑。

英美唔係怕用華為,只係怕比錢買華為5g技術,想華為將5g技術每個細節都要公開比佢安全部門分析,講明就係想唔比錢分享專利

引用:
原帖由 1980720 於 2020-7-16 09:43 AM 發表

二戰老美出唔出兵 德國日本都係輸
等其他國家打生打死 打到就黎贏先出黎執死雞
二戰美軍勁嗎 睇下越戰韓戰 距離二戰時期唔遠 戰績如何
師兄你咁講我不很同意

太平洋戰爭的確是美國獨力戰勝;假如美國不出手,日本不單止控制大半個太平洋,還可以佔領印度

雖然日軍無法完全佔領中國,但中國亦無能力反攻

歐戰則是美國執死雞,而且執得非常漂亮

引用:
原帖由 大力仔仔 於 2020-7-16 09:24 AM 發表

你啲歷史邊到讀架?
有即刻出兵?
即刻做生意吸英國人啲金就有!
段估唔係睇毒果日報學返嚟㗎咩

引用:
原帖由 大林林 於 2020-7-16 10:24 AM 發表
英美唔係怕用華為,只係怕比錢買華為5g技術,想華為將5g技術每個細節都要公開比佢安全部門分析,講明就係想唔比錢分享專利
其實講到尾,老美5G落後於中國(華為),將會喪失5G話語權(制訂技術標准);所以老美要迫華為公開技術細節,等老美可以偷師,快速追上

然後再爭5G話語權

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]