• 瀏覽: 1,044
  • 回覆: 9
當種族能夠隨意改變,像換衫一樣換,月月換天天換,種族主義便註定走到了未路。

黄龍,乃白化爬蟲類

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-7-16 06:36 AM 發表

轉乜叉種族都改變唔到(人類)是地球最大嘅害蟲呢個事實,所以地球正進行自我修復程序中。。

天災、地禍及超級病毒正接踵而來,莫論你成為乜種人亦將不會救到自己,就算你最終演化成籃血超能撒亞人,只要你飛唔出呢個地球或停唔低使用現今科技產品,最終亦要面對種族滅絕的風險。。。 ...
你確定人喺飛唔出呢個地球?

黄龍,乃白化爬蟲類

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-7-16 06:40 AM 發表

你試吓唔用科技產品飛畀我睇!
在下確定人係飛唔出呢個藍地球!
你太固執了,你的確不會明白。所謂「科技」不是異物,它就是你自己,你可以隨意改進它塑造它,你就是「科技」本身。

黄龍,乃白化爬蟲類

很多人太過愚昧,未來註定不會屬於他們。問題是他們自己蠢不要緊,不要到處噴屎,整污糟成個場。

黄龍,乃白化爬蟲類

回覆 引用 TOP

人最重要是懂得知善惡辨是非,但有些人連甚麼人是為他好,甚麼人是來害他的,他也弄不清。

黄龍,乃白化爬蟲類

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-7-16 06:36 AM 發表

轉乜叉種族都改變唔到(人類)是地球最大嘅害蟲呢個事實,所以地球正進行自我修復程序中。。

天災、地禍及超級病毒正接踵而來,莫論你成為乜種人亦將不會救到自己,就算你最終演化成籃血超能撒亞人,只要你飛唔出呢個地球或停唔低使用現今科技產品,最終亦要面對種族滅絕的風險。。。 ...
我是明白你的思想的,你是把人類當成了病毒,所以要被消滅,但這是很錯的。人其實也是自然的一部分,人的任何創作發明其實也是屬於自然。自然不會排斥這些東西,因為這是程序的一部分。記住,如果地球有一天不再是藍色的,不代表它生病了,地球是藍色,也不代表它是正常的,因為這只是地球的其中一個「面相」。

黄龍,乃白化爬蟲類

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-16 07:04 PM 發表

基因編輯  好有可能係 樓主嘅親身經歷,
所以先成日有呢D宣稱 唔想 做中華人民共和國人 嘅帖
你搞錯左,即使改了基因,那個人都是中華人民共和國人,因為國籍同基因喺兩回事。

黄龍,乃白化爬蟲類

引用:
原帖由 4300dtns 於 2020-7-16 07:50 PM 發表

噢!明晒,解釋左點解特然間香港多左咁多假}政治L,原來係紅鬚綠眼經基因改頭換面變成的,大家就吾洗客氣喇,一於打柒班仆街,係非我族類,人人得而誅之。 ...
一定喺紅鬚綠眼變成?唔俾喺黒鬼變㗎?其實似乎你仲未明。

黄龍,乃白化爬蟲類

只有傻人才會將自己的未來押在種族主義上,你們根本看不到世界風向已經變了。

黄龍,乃白化爬蟲類

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-16 10:14 PM 發表

係喎, 咁共產黨倒臺之後, 中華人民共和國 亡國之後, 你變成乜野人?
所以説你就是不明白。種族如果能隨意轉換,還有人介意自己這一刻是甚麼種族嗎?有人關心你要變成甚麼種族嗎?不會的,你也不會數着自己的每件衣服都穿了多少秒。

遊戲規則已經改變,但有些人的思維改不了,他們註定要被時代巨輪拋棄。

黄龍,乃白化爬蟲類

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]