• 瀏覽: 24,799
  • 回覆: 331
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 DaDaMiMi 於 2020-7-16 05:00 AM 發表

希望係正常官,判返十碌八碌,以儆效尤!
拿拿淋換水官呀、水官夠公平罰2粒社服咋!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
「幸好警方及時挽回」

佢竟然多謝警方喎 
還押8個月真係好有效,我成日都話捉到曱甴最少要還押14日,
等佢有機會冷靜反醒架啦

回覆 引用 TOP

唔係大台,其實又好難。
引用:
原帖由 71833 於 2020-7-16 07:36 AM 發表

蠢在唔識搵個相熟醫生,全身檢查同驗腦。如果有腦癌,加上專業律師求情信,可能即時放人,社會服務令都唔駛!

由始至終閣下的言論都虛無飄渺.一丁點實質證據也提供不出來.似夢囈多過舉證.
或者等你真有實證(或瞓醒)再來吧
引用:
原帖由 伏味濃 於 2020-7-16 06:02 AM 發表

如果個官真係為被告好,一定要重判佢坐幾年,如果輕判呢班細路,會比個錯覺佢地犯法係無事既觀念,咁下次唔係再放汽油彈,而係放炸彈,咁就真係害左班細路 ...
絕對同意,只有重判才會令班暴徒懸崖勒馬

回覆 引用 TOP

根本上就係反社會人格
自己當年醫科畢唔到業
怪罪社會
唯有變身做曱甴魔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-7-16 04:42 AM 發表

【明報專訊】去年11月11日有網民發起「大三罷」,曾入讀中大醫科的24歲補習導師在銅鑼灣被搜出兩支汽油彈原料,還押8個月後,昨日在東區裁判法院承認一項管有物品意圖損壞他人財產罪,押後今早判刑。裁判官稱會參考早前區域法院一宗管有汽油彈、以監禁4年作量刑起點的案件,明言刑期不會短。

"辯方求情時稱,被告自幼品學兼優,在公開試取得優異成績,入讀中文大學醫科,惟在抑鬱症困擾下,先轉至翻譯系,及後退學 ...
民主狗耳圓啲仔女去外國玩鬼妹讀名校揸靚車,你班柒頭就入去坐最少四年。真係笑撚死人嘅民主啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-7-16 04:42 AM 發表

【明報專訊】去年11月11日有網民發起「大三罷」,曾入讀中大醫科的24歲補習導師在銅鑼灣被搜出兩支汽油彈原料,還押8個月後,昨日在東區裁判法院承認一項管有物品意圖損壞他人財產罪,押後今早判刑。裁判官稱會參考早前區域法院一宗管有汽油彈、以監禁4年作量刑起點的案件,明言刑期不會短。

"辯方求情時稱,被告自幼品學兼優,在公開試取得優異成績,入讀中文大學醫科,惟在抑鬱症困擾下,先轉至翻譯系,及後退學 ...
有病判入小㰖

回覆 引用 TOP

引用:

4年起錶

回覆 引用 TOP

呢單野估計都係判十幾個月,就算佢以3年作量刑起點,
認罪減左3份1求情再減6個月,都係18個月左右...

回覆 引用 TOP

由讀醫變炒散,又一個人生失敗者,唔通坐監真係會令人生精彩返?

回覆 引用 TOP

引用:

真係倉底見喎

回覆 引用 TOP

哈哈,四年後出嚟 ,真正是一個好漢, 因為唔會有人請,要靠自己勞力去搵錢。一個真係人蠢冇藥醫嘅醫科生 。

回覆 引用 TOP

又抑鬱,黑暴D人都抑鬱症

回覆 引用 TOP

好彩唔係水水判

b

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-7-16 07:47 AM 發表

唔係大台,其實又好難。

係囉,要識醫生,律師,又咁啱有腦癌,而法官又信喎,難度十分!之後腦癌極速醫番,專業醫生真係好技術!

記得唔好作故仔!無醫生證明,就唔好亂講自己有絕症,有機會妨礙司法公正呀!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]