• 瀏覽: 3,287
  • 回覆: 54
引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-17 07:11 PM 發表

咪係!

D中華人民共和國人根本唔應該去美國處 讀書
人哋花幾多錢丶花幾多精神去建立一間世界知名嘅大學?每年花幾多錢請知名學者去教學生 ? 中國學生每年畀少少學費就可以享用人哋高水平教學,學成就回國建設國家,當然有部份貪圖享受留在尾國,但只要有一半留學生學成回國,中國已經有賺。
不過家貧書少讀丶教育水平唔高嘅市井之徒係冇能力去理解這個道理嘅。

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-17 07:25 PM 發表

乜中華人民共和國人需要自由架?
咁需唔需要民主同選票啊?
嘩!你真係邪惡同獨裁喎!
你唔單止打壓中國人的自由,
仲要限制中國人的選擇。

引用:
原帖由 heyworld 於 2020-7-16 09:11 PM 發表
愛國官員個女全世界(包括尾各)都歡迎,可以隨意四處趴趴走,愛國是人類高尚品格更是各國推崇價值嘛,反觀曱甴只能呆在港井日日吠/長期跪舔 ,低等蟲類嘛,又誰會歡迎??! 曱甴,面對現實吧,不要忿忿不平了!! ...
所以澳洲今次真是想收的其實是藍絲。我識的澳洲人話寧願見到在澳洲拿中國旗的同胞也不想見到黃絲。

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-16 01:29 AM 發表
又再次證明連 人類公敵、中共武漢肺炎蔓延, 都阻止唔到 共產黨權貴留美嘅決心

又再次證明 反美是工作, 留美是生活!

不過呢D咁高尚嘅行徑唔關低端人口嘅事。

低端人口只能夠過D全面愛國嘅生活, 外國優質生活就一定冇份! ...
黃人都食東江水?

引用:
原帖由 WongManTak 於 2020-7-17 01:02 AM 發表
耿爽個女去探領導人家屬.  
中國強, 中國好, 好到中共領導人家屬都移民外國, 不做中國人要做外國人!
http://news.discuss.com.hk/viewt ... p;extra=&page=1

https://cdn.discuss.com.hk/t/6bd760/f/800x0/https://img.discus ...
人地係冒著有機會受肺炎感染的風險去外國係向當地死蠢西人宣揚中共制度的優越性,希望慢慢教化他們放棄宜家呢套死蠢的政治制度。

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-18 01:44 PM 發表

又講東江水
香港幾億年來都唔需要東江水!
係共產黨瘋狂殘害中華人民共和國人, 先至有幾百萬中華人民共和國人 冒死逃港,香港先至唔夠水飲
請記住,東江水只係共產黨暴行嘅見證!
你地 中華人民共和國人 返曬大陸過全面小康生活之後, 香港亦唔再需要東江水。 ...
你去水預署計下香港水塘總儲水量,總用水量先再講。

你一定係小學時無讀書……

你根住又話海水化淡………噤你又計下要幾多個海水化淡廠?再要駁大水管去水塘…………

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-18 01:44 PM 發表

又講東江水
香港幾億年來都唔需要東江水!
係共產黨瘋狂殘害中華人民共和國人, 先至有幾百萬中華人民共和國人 冒死逃港,香港先至唔夠水飲
請記住,東江水只係共產黨暴行嘅見證!
你地 中華人民共和國人 返曬大陸過全面小康生活之後, 香港亦唔再需要東江水。 ...
噤你叫你爸媽爺爺嫲嫲離開香港吧。

重有你走左未?

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-18 14:55 發表

係呢, 咁你返左大陸享用 “中共制度的優越性”未?
蝗二代你上到去唔洗檢測同14日隔離你上我上點話~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]