• 瀏覽: 28,697
  • 回覆: 129
唉....
7.1非法集會 終於爆發

良心藍店播毒

引用:
原帖由 農場消失的筍盤 於 2020-7-15 04:48 PM 發表
全日禁堂食
無用啦,根本周圍都係。大家要預左中硬

引用:
原帖由 mike240681 於 2020-7-15 05:32 PM 發表
聽到黃色朋友講,網上有人叫手足中招後就吹去過藍店,就算真係7.1期間中招都要攬炒藍店,唔知真定假呢??
唔出奇吖,抗爭未成功佢哋重會繼續

入餐廳食野,個個都一路食一路傾計,口水周圍飛,點會冇事??
安安靜靜食完飯就即刻走,唔好成程講多過食!!

預𨶙咗好多多間中

引用:
原帖由 一個人2020 於 2020-7-15 04:44 PM 發表
其實好快到公務員群組大爆發
即係幾時?!

一大堆藍店

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-7-15 16:46 發表

一定有,可能冚住咋!
有得咁唔係話。80年代陳方XX果陣

小心

引用:
原帖由 mega-box 於 2020-7-15 05:51 PM 發表
入餐廳食野,個個都一路食一路傾計,口水周圍飛,點會冇事??
安安靜靜食完飯就即刻走,唔好成程講多過食!!
都無計,香港人同人食飯又一定會吹水,避無可避

引用:
原帖由 凸凸凹凹 於 2020-7-15 03:55 PM 發表
有冇核實機制?如果曱甴中招,睇過連登仔post話嗡啲藍店攬炒啵!
連登?著草喇!成個躝癱垃圾曱甴一網打盡,指日可待!

引用:
原帖由 only_one 於 2020-7-15 05:51 PM 發表

唔出奇吖,抗爭未成功佢哋重會繼續
真唔真

引用:
原帖由 hellobbsmall 於 2020-7-15 03:46 PM 發表
本港新型肺炎確診個案數目截至昨日(14日)累計為1,570宗(包括一宗疑似),近日確診的患者多屬本地感染,亦有眾多源頭未明個案,這些患者在社區的行蹤眾多。衞生防護中心晚上更新確診患者到訪過的地方,有12間新增的食肆上榜,其中包括將軍澳天晉匯的名苑酒家、土瓜灣翔龍灣廣場的太興、黃埔天地百合苑商場的譚仔三哥米線、觀塘APM的但馬屋等食肆。伊利沙伯醫院首現院內爆發群組,其中一位92歲確診新型肺炎的女病人 ...
真喺唔明,就算冇疫症我都嫌佢污糟,尤其茶廳個杯水洗筷子都唔想.
一向自帶消毒火酒紙抺刀叉筷子.
不過好似話火酒紙唔好用嚟抺食具,但為求安心我都喺照抺.
諗住食少少化學嘢唔會有事.同埋只食熱嘢唔夠熱下次冇幫襯.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]