• 瀏覽: 2,210
  • 回覆: 8
傻仔,不如你去上海睇吓啦!

美國佬自己都攰唔掂,黐住佢都未必有着數!!

香港嘅成敗,關鍵唔係美國,係香港本身嘅政策!!

係我個人嘅眼中,香港根本唔需要再搞乜嘢貿易,香港應該成為資本家嘅樂園!

歐洲有倫敦,資本家嘅樂園!!

美國有紐約,資本家嘅樂園!!

亞洲黃皮膚,一樣需要一個資本家嘅樂園!!

資本家嘅樂園,最重要就係將資本家嘅錢,欺騙出嚟,回流社會!!

例如,通過黃賭毒,股票市場呃錢!!

中美貿易矛盾後,中國所有嘅勞動力,中產階級,就必須要找尋一個新嘅服務對象,建立中國人嘅資本家樂園,建造完美體系!!

窮人經過努力,成為中產,中產經過努力,退休成為資產階級,資產階級因為子孫貪玩,玩股票輸晒,變返窮人!

社會必須要維持呢一種流動,階級先至容易平衡!!

為什麼猶太人總是俾人屠殺,因為猶太人成為資產階級之後,唔肯將錢回流社會,咁就必須要以武力解決!!

所以現代聰明嘅有錢佬,都應該識得,搵錢,同埋洗錢,咁樣大家先至長期有得玩。

仲有一點樓主你唔好開心得太早,如果中國真係發起脾氣上嚟,全面同美國反面,第一個遭殃嘅,一定係台灣!!

引用:
原帖由 diuadm9 於 2020-7-15 03:33 PM 發表
果然一個po就起到一班毛出黎
有咩好笑啫,好似Online game入邊打怪姐!

你咪係嗰隻怪囉!!

講咁多做咩啊,咪睇吓過多幾年邊個日子過得好囉!!

都係果句,移咗民嘅唔好返嚟搵着數就得啦!!

香港人衣食住行,女人,都唔需要美國嘅!!

冇咗美國,香港一樣轉!!

引用:
原帖由 cortet 於 2020-7-15 03:41 PM 發表

厲害了!原來只得這句廢 up

你的美國還有甚麼殺着???
你對一隻曱甴可以有咩期望呢?

呢個世界,除咗佢自己之外,冇人會覺得佢係人才!!

引用:
原帖由 diuadm9 於 2020-7-15 05:17 PM 發表

呵呵
一個月賺五十萬港紙叫做無能?
你有我十分之一先算啦
慢走唔送
一個月500,000 ,陰司紙咩?

引用:
原帖由 diuadm9 於 2020-7-15 05:19 PM 發表

所以你自認?
有冇效果?
就睇下之後香港市會變成點囉
我係一個生意佬,又喜歡玩下投資,間中有做啲炒賣野,我信唔過自己嘅眼光, load唔到今日,咪睇吓點囉!!

我諗起一隻黃色曱甴,佢老竇喺旺角有鋪,仲唔止一個,全盛時期,一個月收過百萬,點知個衰仔支持暴動,仲要同佢老竇嘈,好啦而家,佢身家差唔多唔見咗成半,鋪租唔出!!

引用:
原帖由 diuadm9 於 2020-7-15 05:44 PM 發表

我之前有貼
自己爬文啦
真心嘅,你真係搵到錢我恭喜你!!

我對有錢佬個睇法,請我跳舞,請我食飯,你啲錢關我事,如果唔係,你有幾多都唔關我事。

講到搵錢,個個條件唔同,投資唔同嘅嘢,尋找最大嘅增值,最大嘅回報!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]