• 瀏覽: 38,304
  • 回覆: 436
+9

想殺死人咩,咁兇殘

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-7-14 05:12 PM 發表
上年11月14日晚上有人在屯門市中心巴士總站附近的士站移走路障,期間被告下車阻止該人士,惟事主並未理會,並隨即襲擊他。被告早前否認一項對他人身體加以嚴重傷害,今於屯門裁判法院進行裁決。張潔宜署理主任裁判官判被告監禁12個月。被告經律師要求保釋等候上訴,但不獲裁判官接納。

案情指,當日事主正在清理路障,被告李護良阻止其不果後襲擊事主,導致事主骨折。張潔宜署理主任裁判官接納事主為可靠證人,張官認為被 ...
終於有一個正常裁判官,還良好市民公道,期間希望此位受傷者從民事訴訟索償追討損傷。

引用:
原帖由 snooboy 於 2020-7-14 05:21 PM 發表

水官放假?

下面漏緊水

黃絲係暴徒每日都有呢類新聞!但佢哋都係唔認!自以為做緊D乜撚嘢大事!癈閪無財無勢無車無樓唔願做!走出嚟柒下比人點就以為做到嘢有存在感!豬咁撚蠢有靶受!隨左講恭喜同抵撚死都冇咩好講

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-7-14 05:19 PM 發表
好彩屯門庭仲有一位好官 

私了坐1年 不准單保等上訴
不准保釋等上訴、即時收監,是很重要。

引用:
原帖由 chilawytk 於 2020-7-14 05:47 PM 發表

還要民事訴訟索償呀!!
七位數字走唔甩. 呢位手足必定破產.

死曱甴

厲害,謀殺也只是判一年監禁,狗官的判刑越來越讓人拍案叫絕。

死曱甴

骨拆仲要物理治療,判得較輕了,應該仲要賠償事主。

引用:
原帖由 siupercy 於 2020-7-14 05:23 PM 發表
12 個月?少左 d 喎。。。
都覺得少,算嚴重傷人喎

空手襲擊會骨折? 如果有用武器要加刑la, 會死人ga

12個月太少啦!應該再加俾受襲者用返同等級武力打斷條仆街手腳。

多謝正直法官,依法合理判決,還我正常香港 !

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]