• 瀏覽: 15,550
  • 回覆: 252
  • 追帖: 1
+12
判咁少,都搵唔少,識做炸彈,大富翁喎,畢業一出嚟走入人生第二階段,人生更精彩,弓起。

引用:
原帖由 A1000 於 2020-7-14 04:15 PM 發表
20歲大專生去年6月11日晚在信德中心外被便衣警截查,在其背包搜到3支噴霧罐連打火機,他早前經審訊後在東區法院被裁定在公

?20200714161148

轉載 ~20歲大專生去年6月11日晚在信德中心外被便衣警截 ...
呢D正常判決至有阻嚇作用咪好官囉! 大家認清班狗官係點判的

引用:
原帖由 shit1697 於 2020-7-14 04:18 PM 發表
抵L死
10個月太少了,10年就差唔多

太輕了

引用:
原帖由 87er 於 2020-7-14 17:13 發表

判半年至一年都係正路。。。
賽果正常!依正波路,頭頭是道。

20歲 入去坐下先啦

引用:
原帖由 andonlyu 於 2020-7-14 05:15 PM 發表
"背景良好" 但用到打火機的噴霧罐
根本9官講背景良好都弱9智啦
拉登背景超級良好tim la...……….so what  

冇義務大撞幫手咩

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-7-14 04:33 PM 發表
攜有3支噴霧罐,每支都有膠紙固定一個打火機在罐身上。

呢樣野今日先知
黑記想隱瞞la
如果唔係膠紙固定,劣屍同毒果又話差佬妨礙打邊爐自由喇

引用:
原帖由 andonlyu 於 2020-7-14 17:15 發表
"背景良好" 但用到打火機的噴霧罐
正常嘅官,都知道呢條杘仔,想攞嗰啲嘢做乜啦。

去圍法官救手足

支持曱甴人生更精采,香港法治露曙光....難得東區有正義法官....

引用:
原帖由 kkyan_hk 於 2020-7-14 17:15 發表
判咁少,都搵唔少,識做炸彈,大富翁喎,畢業一出嚟走入人生第二階段,人生更精彩,弓起。
入去裏邊反省一下,靜思己咼人可能出返嚟,又有作為呢。

引用:
原帖由 貝才貝才 於 2020-7-14 17:16 發表

呢D正常判決至有阻嚇作用咪好官囉! 大家認清班狗官係點判的
嗰啲咪判社會服務令,唔留案底,唔使監禁,罰款了事。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]