• 瀏覽: 15,971
  • 回覆: 245
  • 追帖: 1
+9
在政府新防疫措施下,明天開始,食肆每日下午6時起至翌日上午5時,只准提供外賣服務,不准堂食,措施暫時為期7日。香港中小企食店聯盟及香港調酒師工會,對措施感到憤怒及遺憾,促請政府立即全面封關,並在立法會會期完結前,通過第三輪防疫抗疫基金支援業界。 香港中小企食店聯盟召集人林瑞華,批評政府沒有諮詢業界,...

酒吧業絕對係無辜受害者,‘政府應該即時馬上即刻立即禁止所有人進入香港!

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1537633-20200714.htm

附件

abbr_bfec122e5844c5933179d4b8fe83a6ed.png(611.07 KB)

我淨係有興趣最左邊果個隻眼望緊乜?

曱甴攻會,上Google 查下煮直個名就知

學人咁樣,所有人返黎隔離14日,唔可以家居,再慢慢開番低風險國家地區先有得玩。唔係又沒完沒了,下個月放寛又爆,又收緊,咁樣真係玩死人,全香港人埋單

引用:
原帖由 willy222 於 2020-7-14 03:34 PM 發表
我淨係有興趣最左邊果個隻眼望緊乜?

附件

mfile_1537633_1_L_20200714134545.jpg(142.6 KB)

images.jpg(9.66 KB)

之前班留學生返嚟嗰陣大爆,你班友有無叫政府封機場關?唔畀在外香港人返來香港?
無就唔好大細超!管定自己好過喇!

引用:
原帖由 idson 於 2020-7-14 03:38 PM 發表
學人咁樣,所有人返黎隔離14日,唔可以家居,再慢慢開番低風險國家地區先有得玩。唔係又沒完沒了,下個月放寛又爆,又收緊,咁樣真係玩死人,全香港人埋單 ...
人地依家要求‘全面封關’,即係包括香港人外地公幹、香港人外地讀書子女、都唔準入嚟,否則咩叫‘全面封關’

應該係7月l月曱甴上街。港人埋單。一萬照攞。政府照反。係任何事。

引用:
原帖由 奶露神街 於 2020-7-14 03:41 PM 發表

人地依家要求‘全面封關’,即係包括香港人外地公幹、香港人外地讀書子女、都唔準入嚟,否則咩叫‘全面封關’
好似話基本法限左自由出入境,所以唔阻得有身分證既返黎。但係真係唔好居家隔離,有人中左同住個d週圍播毒。

奶媽 

咪撚再派錢喇!直接將錢用喺臨時失業短期援助啦,
第2輪之後又第3輪,跟住又要第4輪架喇,多謝都無句態度好似勒索咁

調酒師工會 講個 完美方案黎聽下啦

事實就係大陸輸入個案遠遠不及其他地方死返黎既多 lor
好多國家晨早封大陸一樣爆到9彩 (e.g. 意大利+美國)

結論 : 源頭係美國唔係大陸lor

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-7-14 03:50 PM 發表
事實就係大陸輸入個案遠遠不及其他地方死返黎既多 lor
不過有人永遠認為大陸係最毒

起碼唔係頭痛醫腳🙏🙏

引用:
原帖由 scottie_csp 於 2020-7-14 03:51 PM 發表

不過有人永遠認為大陸係最毒
就算過年果陣, 武漢落黎香港, 再去幾間酒店個條女
都冇傳得咁勁

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]