• 瀏覽: 24,180
  • 回覆: 25
  • 追帖: 2
+4
引用:
原帖由 ANDYSS 於 2020-7-14 04:05 PM 發表
贊成一步到尾,宵禁都冇所謂!咁先根治到問題所在!好過每隔兩星期又翻發再封!外國都係咁!嘈乜撚嘢~做生意包賺嘅仲有人打工?贊成除去超市外,其他時間宵禁~條街冇人先可以完全根治追蹤病源,忍受都係兩三星期先有機斷尾 ...
宵禁完係咪配合封關;否則,一樣有新生個案~

引用:
原帖由 全馬二世 於 2020-7-14 04:10 PM 發表
香港生意佬就係咁,淨屌無建議
屌,人之常情,可以理解;但無諗住去適應新形勢,嗰度唔掂囉!!

引用:
原帖由 john117 於 2020-7-14 04:23 PM 發表

林鄭當失業D人死, 根本唔放在眼內
佢以為俾咗保就業金,你地就無影響呀~

引用:
原帖由 步憫豬 於 2020-7-14 04:26 PM 發表

生意好要交利得稅
交稅係對社會盡義務;唔係分享成果!!

引用:
原帖由 步憫豬 於 2020-7-14 04:30 PM 發表

派錢都係納稅人既一部份
錯,錯,錯;咁諗大錯特錯!!

引用:
原帖由 閘總智囊 於 2020-7-14 04:36 PM 發表

咪係囉,之前有人出嚟指出個仆街正苦既不是,就走班奶爺狗出嚟護駕,家陣自食其果啦
當初,醫護叫封關,藍犬就插人地黑醫護;依家自己死到臨頭,就插黑醫護唔叫封關!!

引用:
原帖由 四季風 於 2020-7-14 04:42 PM 發表
個個都望政府救難。自己生意。比你開門您都無生意啦
.
都話今日酒樓下午茶,已少咗三成客咯!!

引用:
原帖由 高大芳香的妹頭 於 2020-7-14 04:47 PM 發表

其實唔係大爆發唔一定要封城,小區嚴格管理已經搞掂啦,深圳都做俾你睇,幾個月冇感染(數據呃唔到人嗰街冇人瞓低)唔明點解抄都抄唔到
香港禁細,有L小區咩?區接區就有;你落過嚟香港未架?

引用:
原帖由 sunny805 於 2020-7-14 05:32 PM 發表

依家香港酒店都冇生意,頂解唔學深圳,外國返來,無論係咩港人,都要自費入去住14日先。解決左深源頭先,唔通d病毒只選擇晚上6點後先出來咩。
咪係囉,中旅集團大把三星級酒店,全幢租俾政府都得呀~

引用:
原帖由 mightykoala 於 2020-7-14 07:33 PM 發表

宜家無證據顯示餐廳係主要傳播來源,何來懺悔。

限每檯人數目的重來都係限制社交活動,難約人自由留家多一點。

社交距離,棟分隔板,探熱,搓手液先係防傳播的措施。 ...
食肆係輕率咗,美心皇宮依家都無為客探熱!!

引用:
原帖由 買乜股好 於 2020-7-14 11:39 PM 發表

梗本唔關飲食業事
政府靠自律在家隔離 形同虛設
機組人員 船員又唔駛隔離
保就業 錢最終又去晒地產商度
本來政府乜都唔做 由佢地執囉
執撚晒就自然會減租 慢慢會復原
用咁撚多錢吊鹽水 死又死唔去
政府防疫又差 成世唔駛做生意啦 ...
最慘,政府唔知要揼多幾多次水,先至疫情受控??

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]