• 瀏覽: 24,176
  • 回覆: 278
  • 追帖: 2
+4
用歐美貨無緊要架佢地自己比錢啫
引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-7-14 02:23 PM 發表

一講派大陸人落嚟……200萬+1又會觸動到神經架檢測劑都指定要用歐美貨……除非請班西人嚟同港人檢測咪都好難了

引用:
原帖由 zero32145 於 2020-7-14 01:53 PM 發表
比較治本係內地式封城喎,大家肯唔肯先
恨咗好耐,至少封返一星期。
因為唔咁做,私人企業根本唔會停工。
利申:疫情咁耐未停過,又唔係緊急又唔係服務行業。

商家佬只顧自己利益, 花無百日紅。 

引用:
原帖由 小小明星123 於 2020-7-14 02:35 PM 發表
用歐美貨無緊要架佢地自己比錢啫
係醫生要用,一般市民點負擔得起

不停從外國引入病毒,仲比D仆街周圍去,自我隔離冇晒意義,聽天由命爆唔爆,爆咗就頭痛醫個心,吊

餐飲業是重災區,但是其它行業影響都好嚴重

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-7-14 01:52 PM 發表
做兩點就唔使搞到商業同市民啦。第一點系未有驗證碼前一律隔離。二系同大陸合作。派人哩大規模驗病毒。
根本香港個所謂家居隔離就係白痴,就算個成員唔出家都可以惹晒全屋人!之前冇咩個案就沾沾自喜,政棍曱甴又個個出返嚟暴動,投票,想唔爆都難!

茶餐廳分隔措施少,又要人搭台,真係唔想去

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-7-14 02:04 PM 發表
大陸+澳門完勝香港
X2。

引用:
原帖由 falconV8 於 2020-7-14 02:37 PM 發表
商家佬只顧自己利益, 花無百日紅。 
做生意梗係要做風險管理,咪老馮先得架?不過香港人係食L懵咗!!

引用:
原帖由 AVBW@92^^ 於 2020-7-14 02:40 PM 發表
茶餐廳分隔措施少,又要人搭台,真係唔想去
刁,班的士佬去新發茶記吹水鳩噏,出事囉~

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-7-14 01:54 PM 發表
不如我地又睇下食肆有幾聰明丫
我睇見 十間有7-8間  枱同枱之間 距離不足前臂長度
簡單分隔又無做

就我所見 只有D連鎖快餐店 真係跟足指引去做
每張枱仲有膠板做簡單間隔

而事實就係 呢一輪食肆就係其中一個爆發點 ...
坪石邨彬記,油麻地新發

要封班曱甴黃屍L関, 成班垃圾六日出嚟播毒, 害人類不淺

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]