• 瀏覽: 16,501
  • 回覆: 261
  • 追帖: 1
+5
美國媒體7月13日引述消息人士稱,總統特朗普(Donald Trump)的高級顧問正尋求懲罰中國的方案,不過在權衡削弱香港聯繫匯率制度的可能後,放棄了這

估到佢唔敢制裁啦,虛張聲勢氹yc開心

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/497587?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

為左反中白痴, 不直...

引用:
原帖由 下載孩 於 2020-7-14 10:24 AM 發表
美國媒體7月13日引述消息人士稱,總統特朗普(Donald Trump)的高級顧問正尋求懲罰中國的方案,不過在權衡削弱香港聯繫匯率制度的可能後,放棄了這

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20200714/359635272109002752.jpeg/wj6R_8R4Dq-0bE_LeWhawKCQ3AAgZ4-ey4_kssuP5LI?v=w12 ...
根本美國冇合理方法破壞唔到聯匯制度,

唯一能達到目的就係放棄美元自由兌換,但呢個動作等同自殺...

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-7-14 10:26 AM 發表
美國佬唔會同錢有仇囉

Are they clowns?😂

之前曱甴打曬飛機慶祝老美制裁香港喎,哈哈

美國政府做咩要不停諗計懲罰香港人嘅?香港人做錯咩?定係因為佢班洋奴漢奸走狗辦事不力?

引用:
原帖由 kelvin167 於 2020-7-14 10:30 AM 發表
制裁自己都要慶祝?曱甴變態㗎?

哎呀
點解唔繼續抵制呀
抵制用美元就可以用其他貨幣囉
DLLM邊個冚家剷提醒侵帝呀

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-7-14 10:26 AM 發表
中國在2000年加入世貿後,便以融入整個世界經濟系統中,

和以前蘇聯東歐唔同,美國制裁中國,必先自傷1000,才可傷中國800..

仲要要求世界各國一樣自殘策略..

如英國禁華為5G,國內電訊商已開出盤口,至少5年時間才實行到,耗費數以十億鎊計....

仲未計因失去主要競爭對手後,歐美供應者因壟斷而提價所受既額外損失...

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-7-14 10:27 AM 發表

根本美國冇合理方法破壞唔到聯匯制度,

唯一能達到目的就係放棄美元自由兌換,但呢個動作等同自殺...
why

世界根本可笑。全世界講到香港被壓迫咁。但又偏偏制裁香港。唔敢搞中國。同黃人思維一樣。講到香港低層生活唔好。但偏偏專搞低層。唔敢搞高層人物。。

絕無可能破壞香港聯繫匯率制度!香港大把美元,足夠換回所有發行港元。

引用:
原帖由 numan123 於 2020-7-14 10:29 AM 發表
Are they clowns?😂
小醜都有娛樂性,老美一D觀賞價值都冇

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]