• 瀏覽: 15,591
  • 回覆: 145
為咗幾間食店攬炒

買定D食材留番職工自己食!

引用:
原帖由 upcupcupc 於 2020-7-14 10:13 AM 發表
奇怪,既然危險點解唔全日禁堂食?
再嚴重就要

引用:
原帖由 大北997 於 2020-7-14 11:20 AM 發表

正苦冇腦都唔係第一日知
政府要封晒所有野好容易,但所有人係咪唔駛返工先?

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-7-14 12:20 PM 發表

今日14號,聽日開始為期7日禁止堂食,即係7.22先解封,7.21元朗屠殺紀念日,自己諗用意為乜?
你記錯晒時間地點,屠殺紀念日係11.13,地點係上水,清潔工羅伯慘被黑衣暴徒扔磚擊中頭部而死

是否今晚12點後,開始冇堂食?

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-7-14 12:14 PM 發表
D廚房佬好多都唔帶口罩...因為好熱呀
我公司樓下嗰條撚樣直頭齋著條黑色底褲做嘢,後巷見過一次以後都唔食。

仆街政府最終都係向市民開刀,做生意的最慘,你補償我都補唔返,仲要唔係大包圍人人有得補。14日強制自費隔離又唔hi做,真係做酒店業都多謝你啦,家居隔離邊度work架,屋企人一齊住,屋企人都唔出街?政府真係無腦,唔好話限聚,就算殺撚晒全香港市民都一樣會有,因為病毒係外來架麻,點解唔源頭著手?走去斬腳指做咩啫

引用:
原帖由 cyrusp 於 2020-7-14 06:58 PM 發表
仆街政府最終都係向市民開刀,做生意的最慘,你補償我都補唔返,仲要唔係大包圍人人有得補。14日強制自費隔離又唔hi做,真係做酒店業都多謝你啦,家居隔離邊度work架,屋企人一齊住,屋企人都唔出街?政府真係無腦,唔好話限聚,就算殺撚晒全香港市民都一樣會有,因為病毒係外來架麻,點解唔源頭著手?走去斬腳指做咩啫 ...
玩撚殘生意佬 然後又補貼 派錢 搵納稅人笨柒  你死你事

引用:
原帖由 超級深情的工人 於 2020-7-14 07:05 PM 發表

玩撚殘生意佬 然後又補貼 派錢 搵納稅人笨柒  你死你事
補條撚咩有啲一蚊都無,佢補比你係人情唔補你都吹佢唔帳,吊那星搞好本地經濟已經好好,庫房多多都唔夠用啦

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2020-7-14 10:03 AM 發表

//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200714/photo/0714-00176-006b1.jpg

本港新冠肺炎疫情出現第三波爆發,政府昨晚宣布收緊防疫措施,其中食肆,以及健身中心和遊戲機中心等十二類表列處所最受影響。由明日起,食肆晚六朝五禁止堂食,只准外賣;而禁聚令人數亦重新收窄至四人為限;表列處所則須關閉,為期七日。飲食業界指入夜「禁堂食」對食肆 ...
未見過咁ON9既措施,D病毒日頭訓教,唔會中招,夜晚先活躍,林鄭咁都知,犀利犀利

地鐵、巴士唔Q禁?只准行路同坐的士啦呢個政府無得救

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 天外有天s 於 2020-7-14 12:30 PM 發表
其實源頭根本相當明顯,就係因為由6月尾至7.1,成班黃絲曱甴連串全港各區違法示威暴亂所導至,喺7.1當日淨係金鐘、灣仔、銅鑼灣,已經由中午至深夜連續12小時一直有幾千至過萬曱甴暴徒,一直黐到埋哂,當中包括好多係喺疫情極嚴重嘅國家/地區,如美國、英國、印度、巴基斯坦.....等外流回港冇耐嘅回流曱甴,與其他幾千至過萬隻曱甴混埋一齊違法示威暴亂,變成大型交叉感染囉

呢班違法示威暴亂嘅曱甴,亦有來 ...
絕對同意

最後的晚餐

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]