• 瀏覽: 2,773
  • 回覆: 23
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 lung_block 於 2020-7-14 09:44 AM 發表

睇世界各地,每日新增個案23萬單,尤其係美國,巴西,印度,巴基斯坦等..

根本當初班黑醫護覺得中國每日千多單都要封關,

而家對美巴印等國更應該封關.或者要求核酸檢測合格先準入境,再強制地點或指定酒店隔離...

攪到而家惹到社區感染,要盡快阻止社區傳染,全民戴口罩,社交距離,和減少接觸等... ...
澳門就做得好,101分係名符其實~

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-7-14 09:50 AM 發表
咁樣當時不如派錢比打工既人。你咁一搞。好多鋪又邏錢。但又減鐘。最後同失業差不多。。曬氣
英國政府係出全數糧俾員工,唔俾無良僱主落格~

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2020-7-14 09:52 AM 發表
爆得咁勁,股市樓市一定又跟住爆升了,點到你唔信
呢兩瓣好易托啫~

如果實施「全日禁」,大把酒樓過唔到中秋!

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-7-14 09:59 AM 發表

你都無腦。咁失業咁系把補貼老板既補貼員工咯。。你份救失業用途都系為救失業。依家變成失業就要改善啦。。學你死古古仲以為自己好醒
中式飲食僱用好多低端勞工,失業率會跟住疫情飊升!

引用:
原帖由 samuiwolf 於 2020-7-14 10:14 AM 發表

用下腦;我問你全港失業好;定飲食業失業好?不要轉移視線
如何能做到全港失業?

引用:
原帖由 南區總警司 於 2020-7-14 10:12 AM 發表
支持,要有辣招才可以有效控制疫情!
父親節前放寛防疫,係太輕蔑病毒之威力!

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-7-14 10:28 AM 發表
再係咁落去,政府可能真係要推出臨時失業援助
IQ博士話綜援都有呢個功能,而且唔須要費時去另立一套制度~

今年雙春閏月,已經無曬婚宴,依家連晚飯都無埋,肯定爆中小型酒樓走數拉閘潮!

引用:
原帖由 JJ_girl 於 2020-7-14 10:40 AM 發表
咁講連外賣都唔安全啦,個廚師或者侍應中招,處理食物同包外賣時咪一樣傳到俾食客
咁個個留家做疫境廚神啦
所以,千其唔好買生冷凍食品呀!

引用:
原帖由 飛魚菲比斯 於 2020-7-14 10:45 AM 發表
Dllm唔好得把口講先得嫁
到陳局長真係實行全日禁,你就知死!

引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-7-14 10:45 AM 發表

大部份香港人都知源頭係武漢
係你唔知者
前港大後博士生,係人證~

引用:
原帖由 飛魚菲比斯 於 2020-7-14 10:49 AM 發表

佢夠撚膽咩
你咪逼佢呀,女人唔衰得,同你死過架!

引用:
原帖由 jj138 於 2020-7-14 10:54 AM 發表

昨天袁大炮吹到空氣可傳播,其實去到呢個地步,根本係避無可避,唯有盡量做好,至於中唔中招,只有聽天由命
如果真係會經空氣傳播,人類要學電影外星人咁,笠個玻璃罩嚮頭,至得啦!

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-7-14 10:57 AM 發表

送果班南亞能回去啦!
佢哋係三粒星,有居港權架,點送走呀?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]