• 瀏覽: 4,396
  • 回覆: 80
引用:
原帖由 Perfect 於 2020-7-13 23:58 發表
以美國的能力,控制疫情點解會咁渣?

係咪佢口中說抗疫,暗中搞全民感染,全民免疫?

試諗下,當美國全民感染,全民免疫後有乜後果?

佢可以沉落谷底後快速恢復經濟。

而中港澳呢?還在無限loop咁抗疫中,一直被病毒拖住後腿。 ...
他們是理性,放棄老弱低端,讓不幸者陪葬。

我們是人道,搶救所有的人,嚴控疫情,等待疫苗克制疫症。

長遠看,他們是優勝的,只是我們做不出。

引用:
原帖由 andy14011982 於 2020-7-14 01:02 發表

群體免疫根本就係痴線, 搵人命嚟較飛, 你唔好話愛滋群體免疫, 伊波拉群體免疫
新冠有得醫,在港死亡率亦不高

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-7-14 07:47 發表

他們是理性,放棄老弱低端,讓不幸者陪葬。

我們是人道,搶救所有的人,嚴控疫情,等待疫苗克制疫症。

長遠看,他們是優勝的,只是我們做不出。 ...
唉,連箭兄亦覺得長遠是他們優勝

最怕長遠香港的儲備,要被這疫情陰乾

到處都要政府補貼,而某些行業例如航空卻是不補貼不行。

群體免疫是痴心妄想
Immunity to Covid-19 may be lost in just a few months and it could be caught again like a common cold, new research suggests
https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-8515925/Immunity-Covid-19-lost-just-months-new-research-suggests.html

引用:
原帖由 Perfect 於 2020-7-14 10:04 發表

唉,連箭兄亦覺得長遠是他們優勝

最怕長遠香港的儲備,要被這疫情陰乾

到處都要政府補貼,而某些行業例如航空卻是不補貼不行。
最大劑系國家老齡化。真系“不知點算好”?

引用:
原帖由 kw_lam 於 2020-7-14 10:24 發表
群體免疫是痴心妄想
Immunity to Covid-19 may be lost in just a few months and it could be caught again like a common cold, new research suggests
https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-8515925/Immunit ...
其實,所有方法都係唔知有無效

引用:
原帖由 Perfect 於 2020-7-13 11:58 PM 發表
以美國的能力,控制疫情點解會咁渣?

係咪佢口中說抗疫,暗中搞全民感染,全民免疫?

試諗下,當美國全民感染,全民免疫後有乜後果?

佢可以沉落谷底後快速恢復經濟。

而中港澳呢?還在無限loop咁抗疫中,一直被病毒拖住後腿。 ...
你呢個說法完全不正確
回顧疫情之初,侵侵以為睇戲係度笑緊中國防疫
大家仲記唔記得,武漢封城後,侵侵仲假仁假義問中國要唔要幫手,美國可以派人到中國
之後震央去到意大利,再由歐洲回傳到美國
美國大爆發地區中央係紐約州,其次係加州同華盛頓州
咁岩以上州都係由民主黨執政
侵侵條契弟根本就係個賤人,自己國家仲分係咪共和黨人執政
唔懶唔閒咁,又唔協調分配資源,淨係識得日日同民主黨州長嘈交
到燒到全國大爆發,已經唔係想唔想用群體免疫
而係冇辦法應付,扮晒魚蝦蟹暗示有做防疫,用緊群體免疫方法
實情係,侵侵根本冇做野,失控後都唔知點算,就日日打嘴砲呃支持者
真係公開宣布用群體免疫係瑞典
目前已經證實失敗,當時主張的防疫專家表示"後悔",如果有得重黎,唔會再用呢招

美國目前仍然控制住就係最早最嚴重紐約州
就係個州長古莫,日日上電視同老百姓公布疫情狀況
一個正常人做州長,聽從專業公衛專家意見
達到標準慢慢解封,解封後點樣防疫
想做有心做一定做到

美國今日疫情問題全出自一個傻佬做總統
連戴唔戴口罩都好似細路仔咁,要身邊一堆人苦口婆心勸到嘴都爛至肯聽

而家輪到共和黨執政州大爆發,佛州就係最嚴重,州長係咪仲要聽侵侵話?
唔理疫情幾嚴重解封先算?

抗體在幾個月後,就會消失呀,懵丙。

引用:
原帖由 sclee1209 於 2020-7-14 12:30 發表

你呢個說法完全不正確
回顧疫情之初,侵侵以為睇戲係度笑緊中國防疫
大家仲記唔記得,武漢封城後,侵侵仲假仁假義問中國要唔要幫手,美國可以派人到中國
之後震央去到意大利,再由歐洲回傳到美國
美國大爆發地區中央係紐約州,其次係加州同華盛頓州
咁岩以上州都係由民主黨執政
侵侵條契弟根本就係個賤人,自己國家仲分係咪共和黨人執政
唔懶唔閒咁,又唔協調分配資源,淨係識得日日同民主黨州長嘈交
...
可能係啦,但始終最後都係會令到美國成為第一個到達谷底而反彈的國家。

唯一解決方法,係中國疫苗首先發明出來

引用:
原帖由 無盡白滑的蛋 於 2020-7-14 13:47 發表
抗體在幾個月後,就會消失呀,懵丙。
呢個只係班磚家初步研究
所有嘢都係估計同推測,甚至只係班磚家順口開河。
正如年頭時話痴毒會在六月消失一樣

引用:
原帖由 kim_12346 於 2020-7-14 12:20 AM 發表

但係你選擇左留喺香港向中共投誠喎
你咁叻去美國羅,留响香港把L

引用:
原帖由 Perfect 於 2020-7-14 01:48 PM 發表

可能係啦,但始終最後都係會令到美國成為第一個到達谷底而反彈的國家。

唯一解決方法,係中國疫苗首先發明出來
美國再咁放任落去,冇得反彈會死直

人地瑞典已經有晒數據證明唔WORK

唔止唔WORK,仲玩謝晒經濟,以為唔封關唔隔離

老百姓一切活動正常,重症至去醫院,經濟應該不會受影響

點知而家仲慘,歐洲國家早前防疫湊效,大家疫情緩和

歐洲開始解除邊界封關,大家重啟商貿往來

瑞典咁嚴重,歐盟就禁你一個國家,你點搞經濟

而家至識驚,想要回到大家用防疫手法,到防回歐洲解封標準

可能係幾個月後既事,經濟仲唔謝晒皮

美國而家就係咁樣,反過黎全世界怕左美國佬

疫情咁嚴重,邊個國家敢俾你美國人入境唔駛隔離?

冇必要外國人都唔敢入境美國

全世界開始開通,得返你一個俾人禁,咪係度等死囉

群體免疫? 你美國慢慢玩,幾時至達標全國六成人有抗體?

群體免疫搞有成五個月以上,瑞典人身上產生抗體只有6.1%
距離達到群體免全民有抗體60%差幾遠?

由瑞典實驗可證,受感染確診者康復後,或從無症狀陽性回復陰性
能夠自身產生抗體機率超低

另外,冇人敢保證有抗體後會否二次感染

最重要係,抗體在身上能夠維持多久

會唔會好似流感咁,年年都要打疫苗,過左一年抗體無效

而家仲有專家擔心緊,呢隻病毒變種太多太快

研究出疫苗能否適用

其實每年秋冬流感盛行季節,專家會預測今年流行邊隻流感

然後預備好疫苗,分分鐘預測錯誤,打左之後至發現是另一隻品種

打左等於白打,完全無效

只不過流感冇咁危險傳播力冇咁強,打錯左都唔需要大驚小怪

引用:
原帖由 sclee1209 於 2020-7-14 15:02 發表

美國再咁放任落去,冇得反彈會死直

人地瑞典已經有晒數據證明唔WORK

唔止唔WORK,仲玩謝晒經濟,以為唔封關唔隔離

老百姓一切活動正常,重症至去醫院,經濟應該不會受影響

點知而家仲慘,歐洲國家早前防疫湊效,大家疫情緩和

歐洲開始解除邊界封關,大家重啟商貿往來

瑞典咁嚴重,歐盟就禁你一個國家,你點搞經濟

而家至識驚,想要回到大家用防疫手法,到防回歐洲解 ...
唉,咁點算?有乜辦法解決疫情?

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-14 12:11 AM 發表

識野!抵贊!

美國人從來都信奉叢林法則, 適者生存!

呢個就係美帝強大嘅原因!
夭,FXXK輪功你唔過去感染美肺?咁睇下你係唔係強者嘛...李教主等緊你啊

暗中?
我認為係擺明

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]