• 瀏覽: 5,491
  • 回覆: 15
  • 追帖: 1
疫情嚴峻,大家都要好好保護自己。
今早返工見到呢對「揈罩鴛鴦」,唔會害屋苑居民吖.. 唔該!

附件

20200713_064326.jpg(163.42 KB)

焗, 熱, 暫時除底一陣都得瓜, 唔使影相擺上嚟呀, 大佬

引用:
原帖由 哪吒 於 2020-7-14 04:31 PM 發表
焗, 熱, 暫時除底一陣都得瓜, 唔使影相擺上嚟呀, 大佬
早上返工出門口嘅時間,七點都未夠。唔係帶咗成日,不要心存僥倖...以為無事🙁。口罩係保護自己之餘,都係保護埋人哋。

露天公衆場所,空氣流通,隔開有社交距離無咁嚴重吧。碰面近距離就要帶返。

引用:
原帖由 三柒廿一 於 2020-7-14 11:24 PM 發表
露天公衆場所,空氣流通,隔開有社交距離無咁嚴重吧。碰面近距離就要帶返。
言下之意,即係響空氣流通嘅地方就可以唔戴口罩? 即是響公園、遊樂場...總之唔係面對面近距離就可以唔戴😨 屋苑地方,人來人往,返工時間,人人都會擦身而過,戴口罩是保護自己😯

引用:
原帖由 Snoopy2101 於 2020-7-15 06:37 PM 發表

言下之意,即係響空氣流通嘅地方就可以唔戴口罩? 即是響公園、遊樂場...總之唔係面對面近距離就可以唔戴😨 屋苑地方,人來人往,返工時間,人人都會擦身而過,戴口罩是保護自己😯 ...
如果連續無本土個案,我個人認爲唔怕。病毒感染都要講濃度,正如口罩都唔系絕對過濾曬所有病毒。露天通風場所,其實無咁驚,但一定唔可以人多咯,三兩米就遇到人果時已經算人多。
之不過,最近呢個時勢,當然系一出門就帶口罩。

要再教育下

引用:
原帖由 Snoopy2101 於 2020-7-13 06:51 PM 發表
疫情嚴峻,大家都要好好保護自己。
今早返工見到呢對「揈罩鴛鴦」,唔會害屋苑居民吖.. 唔該!
帶唔帶你能事咩!

成條街得一個人,
朝早7點,吸啖新鮮空氣無問題,
佢哋都揸住口罩在手,時刻準備載番,
呢幾朝上山頂,很多的跑步運動,
或晨運,都無載口罩,
自我保護意識,睇環境做,
勿太緊張,危機意識要有,
但放鬆自己一下。

引用:
原帖由 tigerbluefly 於 2020-7-17 03:08 AM 發表

帶唔帶你能事咩!
為甚麼燥底? 難道相中人是你嗎?

引用:
原帖由 希夷 於 2020-7-17 03:23 PM 發表
成條街得一個人,
朝早7點,吸啖新鮮空氣無問題,
佢哋都揸住口罩在手,時刻準備載番,
呢幾朝上山頂,很多的跑步運動,
或晨運,都無載口罩,
自我保護意識,睇環境做,
勿太緊張,危機意識要有,
但放鬆自己一下。 ...
女的原先帶上口罩,之後除下。
男的一直都帶上口罩,女的叫他除下。
沿途二人由屋苑一路行,當然不只一位途人的...眼見沿途返早的人十幾廿個。
疫情嚴峻,只想大家自律地帶上口罩,保護人亦保護自己。

Yes r be careful

佢而家真係用嚟帶呀,無錯喎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]