• 瀏覽: 2,786
  • 回覆: 32
英國佬不用一兵一卒
就可以掏空香港的人才、金錢

引用:
原帖由 河馬小王子 於 2020-7-12 12:56 PM 發表
英國佬不用一兵一卒
真正的人才根本不會走,因他們隨時都可以走,全世界都歡迎。

引用:
原帖由 河馬小王子 於 2020-7-12 12:56 PM 發表
英國佬不用一兵一卒
聰明人一睇就知
英國佬政治動作多於實質意思
身為前宗主國,唔可以不聞不問,點都要做啲野演下戲
移民是何等大事
除非你確定帶去啲錢夠食過世
否則,搵野做,生活......冇PLAN過
以為睇戲睇得多,拎個背包就可以出門長期遠行,真係唔駛做?

引用:
英國佬不用一兵一卒
包括黃瓜成.
投資英國,唔見千億.

跌落嗰坑,
都咁開心.

你睇成班仆街仲系度玩乜初選就知唔係。傷趕人溫室裏的小花走唔出comfort zone

係人才又有錢又想移民的,一早走左啦⋯⋯
而家想走又未走,靠本bno先去到的,只係窮鬼

引用:
英國佬不用一兵一卒
中國非常希望港獨分子、黃絲全部移民到英國,從而減少港獨黃絲對香港的騷擾。
一般來說,定居英國的人,不會花費時間和精力千里迢迢飛到香港參加政治活動,比如專程來給泛民議員投票或參加遊行。
如果參加的話,可按照國安法驅逐出境,
意味着黃絲將永久失去在香港的居住權和政治權利。
所以,中國對泛民移民英國,很開心。
只不過這屬于英國人對香港賊心不死,殖民宗主觀念根深蒂固,自以為對香港仍有責任。所以表面上中國還是要譴責英國。

上次移民都可以回流, 今次無了. 走左就無得回頭.

講人才, 全中國都係.

引用:
英國佬不用一兵一卒
仲有令14億人眼紅,仇視港人,成功分化。

如果英國係真心卑香港人去,點解唔話全部香港出生既人都可以無條件獲得居英權、英國公民身份?

港人睇得自己甘重要?過河卒而已

點眼紅分化?有免費午餐咩?無能力可居留英國六年咁耐嗎?如果無工可開,一乾塘就要你走頭啦,咁容易可辨得到入藉?認真想得美囉。

有BNO既WC黑暴全是無用既垃圾,全世界都無人要
中央只怕尼班垃圾移民去英國做奴才但保留HKID,呃福利同投票權
只要你地放棄HKID,你地班有BNO既WC只系垃圾,無人關心

引用:
原帖由 nikonlee 於 2020-7-12 07:47 PM 發表
港人睇得自己甘重要?過河卒而已
大家咁話

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]