• 瀏覽: 1,787
  • 回覆: 36
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 神經箭 於 2020-7-12 02:14 PM 發表

應該不會吧,世界上那處沒有天災?美國?日本?
當然有喇。但係每次我哋關心今次內地水災,佢哋就去關心日本九州水災,當咗自己係日本人咁。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 神經箭 於 2020-7-12 11:18 AM 發表

居于鄱陽湖附近的朋友想聽聽我對大陸水災的看法。與所有朋友相同,除了同情,其實是相當無助的。

中國水利工程,相信是世界上最棒的,可是大自然的力量,又豈是區區人類可以抗衡?只能依賴中國政府的動員能力。

默祝全民抗雨災
未完疫症水天來
動員能力看雄起
搶險泄洪作奉陪 ...
對共產黨來講, 就算浸死10億, 都仲有四億, 都仲係人口大國

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-12 18:40 發表

對共產黨來講, 就算浸死10億, 都仲有四億, 都仲係人口大國
你地美國咪仲叻,新冠攞冠軍,真系成績好好,

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-7-12 06:52 PM 發表

你地美國咪仲叻,新冠攞冠軍,真系成績好好,
係架, 美國人寧願死都唔帶口罩架

爲左唔帶口罩架, 殺人都做得出架!

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-12 18:54 發表

係架, 美國人寧願死都唔帶口罩架

爲左唔帶口罩架, 殺人都做得出架!
唔系又點攞冠軍喎!

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-7-12 06:55 PM 發表

唔系又點攞冠軍喎!
點止啊!
美國人仲有仇必報, 以暴易暴架

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-12 18:57 發表

點止啊!
美國人仲有仇必報, 以暴易暴架
我對你地的衰嘢冇興趣。

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-7-12 07:12 PM 發表

我對你地的衰嘢冇興趣。
我都話咗喇,我哋關心緊內地水災,班粉腸一定要會講埋外國嘅水災同疫情,真係九唔搭八!

回覆 引用 TOP

天災無情人間有愛🙏🙏🙏

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-7-12 21:01 發表

天災無情人間有愛🙏🙏🙏
最重要系有力。💪💪💪

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-7-12 09:22 PM 發表

最重要系有力。💪💪💪
應對困難國家從來不怕,經過今次疫情,中國給全世界做了榜樣🙏🙏

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-7-12 22:47 發表

應對困難國家從來不怕,經過今次疫情,中國給全世界做了榜樣🙏🙏
對的!

借新冠競逐天下

新冠將成為風土病,與感冒一樣與人類共存。中國的策略是強行制之、研發疫苗、惠及人類。

誇誇其談很容易,誰先達到高效與普及就是勝利者。拼的是研發科技與製造能量。

新冠百害蘊商機
供應寰球覓富扉
拼搏科研成動力
胡言難敵產能飛

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-7-12 11:01 PM 發表

對的!

借新冠競逐天下

新冠將成為風土病,與感冒一樣與人類共存。中國的策略是強行制之、研發疫苗、惠及人類。

誇誇其談很容易,誰先達到高效與普及就是勝利者。拼的是研發科技與製造能量。

新冠百害蘊商機
供應寰球覓富扉
拼搏科研成動力
胡言難敵產能飛 ...
全人類命運共同體, 好多方面都可以講 我哋嘅標準了🥳🥳🥳

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-7-12 23:06 發表

全人類命運共同體, 好多方面都可以講 我哋嘅標準了🥳🥳🥳
身為大國,自然要有擔帶。第三世界有很大的發展空間,正是中國的機會。

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-7-12 11:18 PM 發表

身為大國,自然要有擔帶。第三世界有很大的發展空間,正是中國的機會。
各國的制度好難改🤔🤔

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]