• 瀏覽: 3,679
  • 回覆: 31
+2
新冠肺炎疫情進一步蔓延,衞生防護中心傳染病處主任張竹君表示,今日新增29宗確診個案,當中12宗屬輸入病例,17宗為本地個...

公務員又會唔會安排在家工作

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200711/mobile/bkn-20200711112421549-0711_00822_001.html

有無講邊區最多呀

由1月尾到e+, 呢個時期先最嚴重?

引用:
原帖由 74x 於 2020-7-11 05:33 PM 發表
新冠肺炎疫情進一步蔓延,衞生防護中心傳染病處主任張竹君表示,今日新增29宗確診個案,當中12宗屬輸入病例,17宗為本地個...

?20200711172236

公務員又會唔會安排在家工作

新聞來源連結:
htt ...
呢100個case
全部同公務員返工沒關系
解決問題,要對正下藥
外國人入境的檢疫已經有大洞,不去更正,浪費時間做無意義既事
茶餐廳經營,又是播毒主要路徑
個個唔帶口罩,互噴口水

最擔心係德望學校,呢度就近順利警察宿舍,好多警察女兒就讀,希望佢地吉人天相

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-7-11 17:48 發表

呢100個case
全部同公務員返工沒關系
解決問題,要對正下藥
外國人入境的檢疫已經有大洞,不去更正,浪費時間做無意義既事
茶餐廳經營,又是播毒主要路徑
個個唔帶口罩,互噴口水 ...
早排無乜新症,但七一後呢排突然增多,帶菌者去搞事?

有幾嚴重呀?書展勁多人流咁高危都照搞啦

日日係疫區接人返嚟

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-7-11 05:35 PM 發表
有無講邊區最多呀
慈雲山

引用:
原帖由 Doraemon1217 於 2020-7-11 19:21 發表

慈雲山
謝謝..即係源頭係個度...

引用:
原帖由 極速前進 於 2020-7-11 07:14 PM 發表

今日又新增七一一播毒羣組😔😔😔😔😔

引用:
原帖由 極速前進 於 2020-7-11 07:14 PM 發表

外國勁爆
早排輸入個案
日日20-30宗
你認為香港檢疫外國人100% 不漏一滴?
漏幾滴,走甩左一班人在社區播毒
遇到香港人鬆懈,政府放寬限聚令
大爆發
只是何時出現,而不是會不會出現的問題

佢有宗輸入個案係,昨晚由美國飛抵香港的fedex機師,在其抵港並抽取深喉唾液樣本後,(曾到機場鼎泰豐用餐後才回酒店休息)有咁嘅輸入個案乜都死啦

嚴重都係政府一直放人入黎又唔完全隔離先出事
張醫生又唔去阻止事情的發生 要人攪炒  只會向政府拎研究經費但一點資訊都唔比市民知道的黑醫 算唔算係?
一直話空氣傳播但又完全唔講下空氣點傳播 成堆火車頭係街度會唔會傳又唔講

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]