• 瀏覽: 25,876
  • 回覆: 235
+2
紅磡有學童墮樓。今早(2日)9時許,德定街2號聖公會奉基千禧小學,一名身穿校服的10歲女童於視覺藝術的課堂上,突然情緒激

10歲女識得乜? 咁就結束自己生命!
RIP

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200702/bkn-20200702100542066-0702_00822_001.html

聖公會

真邪惡…

紅磡有學童墮樓。今早(2日)9時許,德定街2號聖公會奉基千禧小學,一名身穿校服的10歲女童於視覺藝術的課堂上,突然情緒激動,並不由分說衝出課室,然後於走廊梯間蹤身躍下,重創昏迷地上

救援車接報趕至現場,將事主送院搶救,其後證實死亡。警方調查事件,於現場沒有檢獲遺書,初步調查相信女童在上址梯間墮樓,事件沒有可疑,死因有待驗屍後確定。

究竟點會咁激動? 老師無追出去?

10歲只係3~4年班點會無端端自殺? 又係比人欺凌?

老屍涉嫌疏忽照顧兒童及教疏謀殺兒童

張宇人倡學校安裝CCTV監察教師
同意95%
反對5%

引用:
原帖由 jvr^_^ 於 2020-7-11 09:52 AM 發表
老屍涉嫌疏忽照顧兒童及教疏謀殺兒童
呢單嘢老屍好大責任

搞咩啊

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2020-7-11 10:01 AM 發表
搞咩啊
上緊堂架喎
樓主印象中香港從未試過有學生上上下堂走出去自殺

時代唔同了,以前細路被打被鬧都唔敢駁咀,駁咀打得仲勁,而家金波蘿講一句「想死」,大人腳震!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2020-7-11 10:04 AM 發表
時代唔同了,以前細路被打被鬧都唔敢真自殺,而家金波蘿講一句「想死」,大人腳震!
呢單嘢最大問題當時係上緊堂, 究竟有無老師在課室裡面? 個學生情緒激動咁走出課室有無追出去同勸阻? 點解會忽然間情緒激動?

有機會政見不同,可能黃色物體做野。10歲亦不放過黃師正扑街。

女 ●10歲 ● 好可惜

可能大家聯想到最反共科目最先諗到社會科學或公共行政,但其實背後一直把文宣具體化最大功勞就係視覺藝術及行為藝術。果位小妹妹弱小心靈不諳社會對與錯,世界博奕,看見重大事件中那怕一小件與她/他父母同型作抵抗極權渲染已觸達心靈,心如填滿種種不公,然遺下世界。

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2020-7-11 09:53 AM 發表
張宇人倡學校安裝CCTV監察教師
同意95%
反對5%
同意,全校裝cam

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]