• 瀏覽: 1,644
  • 回覆: 6
警方於今日(10日)晚上時分,持搜查令到香港民意研究所位於黃竹坑南匯廣場B座的總部搜查,指懷疑有人不誠實使用電腦,要求檢

恭喜戴耀廷,代政府搜羅選民政治傾向,利用民意調查,調查市民政治傾向,干預選舉公平,現在衰咗啦。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200710/bkn-20200710204654235-0710_00822_001.html

如果鍾庭耀訪問你,你咁回答,你就中計,佢知道你係藍,你嘅居所,因為佢用家居電話號碼,電話薄有地址㗎,咁佢可以利用此數據,幫販民港獨選舉配票!

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-7-10 10:07 PM 發表
查封民調機構都做得出,歐美商界對香港仲有任何幻想嗎?
民調機構實際係間諜機構,你問吓你老豆特朗普係唔係,佢一定話你蠢。台灣有法務部調查局國家防部調查查局,美國更有聯邦調查局,佢哋調査D乜呢?

引用:
原帖由 kxkx 於 2020-7-10 10:26 PM 發表

而家仲講證據?
呢啲所謂民意調查從來無政府批准,係犯法,點解?因為佢用市民嘅家居電話進行訪問,家居電話係有地址用戶姓名,鍾庭耀利用所謂民調就輕易分析市民政治傾向,收齊各區大數據,就可以幫港獨販民配票!

引用:
原帖由 kxkx 於 2020-7-10 11:46 PM 發表

其實邊度有公開既家居電話地址用戶資料?
以前電話公司有本電話簿,家家戶戶都有,附埋號碼地址人名,依家一樣可以查到。

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-7-11 02:13 AM 發表

依家仲有人裝家居電話咩?香港電訊無出電話簿幾十年啦,仲有電話簿俾你查?咪玩!!
你可以打電話去公司問,但當然麻煩,打正民調公司要求電話公司提供,電話公司一定合作提供,依家仲大把人用家居電話,你唔用不代表人哋唔用,所以民調必用家居號碼而唔用手機。

引用:
原帖由 kxkx 於 2020-7-11 11:36 AM 發表

1. 懷疑你有冇見過電話簿
2. 依家點樣一樣查?
電話公司會提供俾民調公司,手機號碼資料都可以賣,你唔知咩?另外,你根本未見電話薄係點,我以前用來做枕頭,好似你D大陸仔當然未見過,話你知,電話薄有廣告及黃頁,你知唔知乜叫黃頁?肯定唔知!

主題標籤 #戴耀廷
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]