• 瀏覽: 7,216
  • 回覆: 51
放暑假有啲中學仲要考試,真白黐。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2020-7-10 06:15 PM 發表

香港新冠肺炎疫情大爆發,教育局局長楊潤雄今午(10日)宣布,全港中小學及幼稚園下周一(13日)提早放暑假,而部分重要考試
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... .jpg?20200710172959

香港新冠肺炎疫情大爆發,教育局局長楊潤雄今午(10日)宣布, ...
已有學生家長受感染,萬一全校有學生受感染入晒醫院樓主先安樂嗎然後再傳埋比你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 羅尼激光劍 於 2020-7-11 12:49 AM 發表

不如送晒返國內偏遠山區無疫情嘅學校上體驗課
早排TBB《我們都是中國的孩子》
見到果啲小朋友上嘅課
可能係香港學生一生都未能體驗到  ...
已經有機構咁做,但冇香港學生肯去,因為冇冷氣嘆。

引用:
原帖由 北斗系統 於 2020-7-12 03:45 PM 發表

已經有機構咁做,但冇香港學生肯去,因為冇冷氣嘆。
我最少四年響屋企無開過冷氣
而且山區海拔高,唔會太熱啫
係香港又熱又濕,又多屏風樓先特別難捱

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2020-7-10 06:15 PM 發表

香港新冠肺炎疫情大爆發,教育局局長楊潤雄今午(10日)宣布,全港中小學及幼稚園下周一(13日)提早放暑假,而部分重要考試

?20200710172959

香港新冠肺炎疫情大爆發,教育局局長楊潤雄今午(10日)宣布, ...
其實現在都已擴散,有不明原因的確診人士,政府是否要考慮停工?連公務員都停工了!我們不是懶惰,而係我們都有家人的!

回覆 引用 TOP

提早暑假好呀!
今日去綠楊美心,即刻清靜左幾多呀!之前班細路同家長,個個好似無屋企咁,食完唔走霸晒D位!dklm!

支持警察嚴正執法!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 羅尼激光劍 於 2020-7-12 06:18 PM 發表

我最少四年響屋企無開過冷氣
而且山區海拔高,唔會太熱啫
係香港又熱又濕,又多屏風樓先特別難捱
厲害

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]