• 瀏覽: 72,045
  • 回覆: 493
  • 追帖: 2
+8
民航處空管主任都係曱甴

賞心樂事不過如此

好事

支持中國 支持港府 支持警方

曱甴分工真係好精細,幸好有警察

香港曱甴多就梗架啦。

著草一條龍,我以前只係半信半疑,以為拍電影先有咁嘅橋段,依家堅信確有其事。疑兇個老豆都好好戲,佢個仔被拉嗰晚,記者訪問個老豆時佢仲識詐傻扮懵,好嘢

引用:
原帖由 前來野性的主角 於 2020-7-10 05:00 PM 發表
1今年七一遊行有網民及團體在港島區發起遊行,期間有示威者衝出馬路。一名警員於銅鑼灣高士威道近興發街採取拘捕行動期間,被多名...

時辰到。天網恢恢,疏而不漏

聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200710/mobile/bkn-20200710111714909-0710_00822_001.html ...
行動中警方檢獲多部手提電話、頭盔、八達通及豬咀等物品。警方指案件仍在調查中,不排除有更多人被捕。

手機係最佳順藤摸瓜...
似乎真係如傳聞,裝定局來傷害警員,兇徒在最後一刻又被咩人出賣舉報呢 ?

幫件曱甴check-in 的地勤呢?

引用:
原帖由 lam4451 於 2020-7-10 05:18 PM 發表
咁報警拉佢多數係民航處入面啲人。
未必,個空管主任應該係聽到警方要求唔好畀嗰架機起飛再去通水。但又咁啱識個犯?

引用:
原帖由 daniel47877 於 2020-7-10 05:34 PM 發表
地勤可能就係嗰個匿名人士

【據了解,被捕的7人在協助黃逃走時擔當不同角色,其中一名姓張(24歲)女子為疑犯女友,曾為對方執拾行李,並替他購買一張由英國經香港赴台灣的回程機票。另一名任職私人助理的姓潘(39歲)男子,負責駕駛私家車接載黃及其女友前往機場。
71歲黃父亦涉嫌將兒子的證件交予一名姓葉(34歲)男子及其姓楊(32歲)妻子,由對方送往機場轉交兒子。此外,一對分別任職民航處航空交通管制主任,以及言語治療師的姓吳(俱31歲)兄弟,亦懷疑向黃通風報信,提供消息以協助他逃避警方拘捕。】
呢次仲唔一禍熟!!!

引用:
原帖由 daniel47877 於 2020-7-10 05:34 PM 發表
當時都唔知佢插人,應該告唔入。

佢老豆又話唔知既

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-7-10 05:02 PM 發表
要即炒, 除時危害航空系統運作
政府實真係要快d捉晒d鬼出黎
特登係容易危害到他人部門d曱甴

好治癒呀,兇徒間接襲擊埋自己人,是黑暴以來最戲劇性,連老豆都落鑊,今晚真真要吃好些慶祝。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]