• 瀏覽: 1,211
  • 回覆: 36
德國情報機關聯邦憲法保衞局(BfV)警告,國民使用中國的支付應用程式或科技公司服務時,其個人資...

這些是香港人的常識,外國近來才注意到。

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/int ... 式或科技服務-個人資料或落入中共手中/

咁德國大媽畀美國監聽咗咁耐,德國民眾有無去反美?
定話德國人民願意接受美國監視?

lol
禁止...但自己又無相關的技術, 應用, 阻礙發展...

香港過去20年措施電子商務,
就系因為電子支付 + 物流停止不前

過去兩年, 電子支付快速普及, 加上 順豐為主的物流公司,
終於發展快速

回覆 引用 TOP

香港人一早己知啦…

回覆 引用 TOP

老作大話情報
冇斯諾登爆老美大鑊
德國重懵吓懵吓

完全唔在乎乜野立場
只係最討厭滿口歪理
歪理都支持就更抵死

回覆 引用 TOP

用Visa/MasterCard個人資料去晒美國又點計?而且支付寶同微信支付都唔係俾外國人用,我返大陸玩想用都用唔到.

引用:
原帖由 scottie_csp 於 2020-7-10 11:39 AM 發表

要你比一個低level 過你嘅人控制,你服唔服?
呢個就係答案

引用:
原帖由 scottie_csp 於 2020-7-10 11:39 AM 發表

嗯....因為....班人白痴囉,有美國監聽先安全哋

引用:
原帖由 跟我買8100 於 2020-7-10 11:43 AM 發表

呢個就係答案
咁講乜嘢LEVEL,你蠢先會俾人控制...

回覆 引用 TOP

見到鬼佬喺中國唔識用電子錢包
連買個老麥都慌失失,四圍求助
德國都曾經係科技大國
聽埋啲謠言抹黑,咁又驚,咁又怕
結果全部變哂鄉下佬

認罪只需一秒   悔疚會是終生
2011年倫敦暴動,當時英國首相卡梅倫說:
當你覺得自己年紀大到可以犯法,你也可以接受審判,接受刑責

回覆 引用 TOP

引用:

德國人特別喜歡被美國政府監聽????

引用:
原帖由 後天難吃的豬豬 於 2020-7-10 11:50 AM 發表

德國人特別喜歡被美國政府監聽????
佢總理都被監聽喇

認罪只需一秒   悔疚會是終生
2011年倫敦暴動,當時英國首相卡梅倫說:
當你覺得自己年紀大到可以犯法,你也可以接受審判,接受刑責
引用:
原帖由 加燦 於 2020-7-10 11:43 AM 發表

用Visa/MasterCard個人資料去晒美國又點計?而且支付寶同微信支付都唔係俾外國人用,我返大陸玩想用都用唔到.
根本係畀中國遊客消費用,呢啲國家店鋪想搵錢先用啫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 跟我買8100 於 2020-7-10 11:43 AM 發表

呢個就係答案
係佢哋覺得中國低 level 姐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2020-7-10 11:54 AM 發表

佢總理都被監聽喇
德國人認為被馮貝澳監聽會無事,安枕無憂???

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]