• 瀏覽: 38,839
  • 回覆: 478
+17
七一遊行,一名24歲姓黃男子以利器刺傷防暴警員,他潛逃時於航班上被捕。事發後,警方再拘捕5男2女,他們涉嫌「協助罪犯」被捕,警方稍後交代案情。

支持警方執法, 彰顯正義

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/496209/7-1刺傷警員-七男女涉嫌-協助罪犯-被捕-警方交代案情

阿sir做得好, 拉晒班無腦曱甴, 還香港安寧

竟然再拉咗5男2女咁多, 之前一向都係果位紅遮大姐搶晒鏡

引用:
原帖由 safmarine999 於 2020-7-10 11:32 AM 發表
七一遊行,一名24歲姓黃男子以利器刺傷防暴警員,他潛逃時於航班上被捕。事發後,警方再拘捕5男2女,他們涉嫌「協助罪犯」被捕,警方稍後交代案情。

/pWAyikSf_nuEBgPqQvaFNpFiFYeLi3qwLfKu5S3yr ...
篤灰繼續,愈來愈多人落網...

引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-7-10 11:34 AM 發表
3唔識7
香港人點解會甘做
呀sir們自己反省吓啦
3唔識7仲咩要拉?
又唔見要拉我
唔好成日口口聲聲香港人
你憑咩代表我地
死曱甴

引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-7-10 11:34 AM 發表
3唔識7
香港人點解會甘做
呀sir們自己反省吓啦
九唔搭八
正常人見到差佬拉人,都唔會去幫被拉嗰個人

引用:
3唔識7
香港人點解會甘做
呀sir們自己反省吓啦
第一,你冇資格代表香港所有人,你更君冇資格代表呢個土生土長正宗香港人0既我
所以咪扮代表,個啲仆街黃屍黑暴係正常香港人眼中係暴徒黎囉

第二,有暴徒犯法,有其他暴徒協助有幾出奇?
你又知佢地唔識?唔通你識晒啲暴徒知道晒佢地啲關係?
莫非你同個啲暴徒全部都有關?唔係你點解咁肯定呢班暴徒係互相唔認識?

第三,暴徒犯法唔叫暴徒反省?反而叫執行職務0既警察反省?咩邏輯?
冇證冇據叫警察反咩省?定係意圖想抹黑?
咦?好似有煽動犯罪,煽動仇警0既嫌疑喎

一定要拉晒啲仆街黃屍黑暴文宣先得架

提示: 違規內容已被屏蔽
除左弓起,真系唔知講乜嘢好。 飲杯!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-7-10 11:45 AM 發表
白衣人拉唔到🤗傷勢明顯比遇到白衣人的輕很多
拉唔到咩白衣人?咩傷勢輕好多?拎啲證據出黎啦
唔係又想抹黑定散播謠言呀?拎證據出黎呀

煽動仇恨同散播謠言依家犯法個喎

你講呢啲呀?
係囉,好多仆街黃屍黑暴暴徒未拉晒
一定要繩之於法啦
仲要拉埋啲仆街文宣呀

真係開心,捉哂八隻。用遮插警條八婆要重判。

引用:
3唔識7
香港人點解會甘做
呀sir們自己反省吓啦
唔好英雄化自己行為,無用㗎,你只會累人累物。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]