• 瀏覽: 18,385
  • 回覆: 136
  • 追帖: 2
+7

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-7-10 09:47 AM 發表
(新增:內容)內地多省持續暴雨逾一個月,引發洪災,湖北、浙江、安徽等地汛情嚴重。於1959年建成、位於浙江的新安江水庫是華東地區最大水庫,總容量為216.26億立方米,是錢塘江上游最重要的控制性工程。

https://hk.appledaily.com/resize ... (100)/d87urpdhi5rdo. ...
哈哈,生果仔本來唔想回此帖的,但真係想問你,今次國內大雨排洪死咗幾多人?
睇吓日本,係咁以都死五六十人,今日嘅中國比起歐美澳日韓台都先進好多。。。
另,唔好用香港比,香港係更加之落後嘅蕃薯城市!!!

害死超過5十萬人,因果循環..........

已準備上千一仙帛金派發!

知唔知有啲國家一年裡面,發出幾多次緊急狀態令,日本一個水災都死左五六十人。

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-7-10 09:47 AM 發表
(新增:內容)內地多省持續暴雨逾一個月,引發洪災,湖北、浙江、安徽等地汛情嚴重。於1959年建成、位於浙江的新安江水庫是華東地區最大水庫,總容量為216.26億立方米,是錢塘江上游最重要的控制性工程。

https://hk.appledaily.com/resizer/WmdpsE_IZxqCE47PpTEfThUJjYI=/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo. ...
生果轉貼員
泥生多得你唔少, 成日轉貼埋d看圖作文新聞, 搞到無人訂閱佢份毒果報

齊心協力 ,抗暴驅災

呢D盲人出帖,摸住書檯來射,柒到無人有

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-7-10 10:23 AM 發表

哈哈,生果仔本來唔想回此帖的,但真係想問你,今次國內大雨排洪死咗幾多人?
睇吓日本,係咁以都死五六十人,今日嘅中國比起歐美澳日韓台都先進好多。。。
另,唔好用香港比,香港係咁加之落後嘅蕃薯城市!!! ...
"今日嘅中國比起歐美澳日韓台都先進好多..."
同意,起碼先進了一百年以上

美國年年打風都吹死人啦
天災邊個國家避免到?

引用:
原帖由 laiking888 於 2020-7-10 11:05 AM 發表
害死超過5十萬人,因果循環..........
你講美國佬?
當年屠殺印第安人何只千萬,所以攪到老美今日黑暴反抗分分鐘亡國。。。

全部水都係錢,諗吓計點嘈住佢、賣俾人。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]